Ми у Facebook
20.08.2020, 08:41

Сьогодні відбудеться концерт класичної музики

фото moderato.in.ua

Запланований концерт « Йоганн Себастьян Бах: 335 років живий» в рамках III органного фестивалю « Musica Viva Organum ». Жива музика органу.
В концерті беруть участь: Олена МАЦЕЛЮХ (орган), Ірина КОЗАЧУК (фортепіано), Ігор МАЦЕЛЮХ (флейта Пана).

Олена Мацелюх (органістка) Закінчила Львівську національну музичну академію ім. М. В. Лисенка. Провідна українська органістка Олена Мацелюх є солісткою Рівненської філармонії, а також Львівської Національної філармонії і Будинку органної та камерної музики у Львові. Вона виступає зі своїми концертними програмами по всій Україні і постійно гастролює у Швейцарії, Німеччині, Франції, Іспанії, Польщі, Чехії , Данії та США. Як один із кращих інтерпретаторів органної творчості Й. С. Баха у Східній Європі Олена Мацелюх вже декілька років відкриває Бахівські Фестивалі у Брно (Чехія) та у Вроцлаві. У Польщі Олену Мацелюх вітають шанувальники її таланту й на кількох інших фестивалях, зокрема – на престижному «Музика в Старому Кракові».


фото з organ.rv.ua.
фото з organ.rv.ua.


Ірина Козачук Співпраця з Рівненським камерним оркестром (під керівництвом Б. Депо) почалася у березні 1976 року. виконанням І фортепіанного концерту народного артиста СРСР Миколи Ракова під керівництвом автора у містах Дубно та Рівне. Творчість об’єднала артистку з М.Іванівим, Тріо «Міо» (І.Козачук, М. Іванів, О. Кузьмінчук), Я. Кульчинським, Т. Денисюком, С. Жуковською, А. Кучерук, В. Войналович, Н.-М. Фарина, Б. Косопудом, І. Криворученко, Л. Лінчук, М. Швидківим, Л. Гуровою, М. Бобриком, Л. Репетою, етно-гуртом «Дуліби», Ю. Стасюком. Брала участь у всіх звітах Рівненської області на сцені палацу «Україна» у м. Києві. Артистка має численні записи на радіо, телебаченні та CD з різними виконавцями.

Ігор Мацелюх Обдарований музикант, який окрім флейти Пана, опанував ряд інших народних духових інструментів, закінчив Львівську державну консерваторію у 1996 з відзнакою. Він є лауреатом всеукраїнських та міжнародних конкурсів виконавців на народних інструментах. Все ж найулюблениішим інструментом залишається флейта Пана. Будучи зрілим музикантом, Ігор Мацелюх і далі вдосконалюється у грі на цьому непростому інструменті у Кишиневській консерваторії. Ігор Мацелюх є ініціатором циклів концертів «Румунська музика», «Класичні медитації», «Від флейти Пана до органу», «Романтичні голоси», і т. д.. Репертуар виконавця складається з популярних класичних творів та народної музики, авторських композицій та власних аранжувань. Творча географія Ігора Мацелюха – це країни Європи та Америки. Та найохочіше пропагує виконавець флейту Пана у себе в Україні.

Програма концерту:

Хорал з кантати BWV 147

Фантазія і фуга a-moll BWV 543

Арія з оркестрової сюїти №3 D-dur BWV 1068

Й.С .Бах. Sinfonia з Кантати BWV 29

Фантазія F-dur з «16 хоральних прелюдій»

Арія «Моє вірне серце» з кантати BWV 68

Концерт G-dur в 3-х частинах (Allegro, Largo, Presto) BWV 592

Плач Петра з «Страстей по Матвію» BWV 244

Токата і фуга d-moll BWV 565

Концерт відбудеться в Залі камерної та органної музики, за адресою: місто Рівне, вулиця Соборна, 137.

Квитки на сайті онлайн: https://ticketclub.com.ua/eventsession/11780/
та в касі органного залу.
Довідка за тел. 0677501359, 0969631165.

Концерт запланований на п'ятницю, 20 серпня. Початок о 19.00.

Нагадаємо, у Рівному почався фестиваль органної музики "Жива музика органу" "MUSICA VIVA ORGANU".





На правах реклами