Ми у Facebook
23.08.2020, 13:18

Лотереї та більярд не включили: Мін'юст назвав перелік азартних ігор

Міністерство юстиції пояснює, в якому випадку будь-яка гра та конкурс виходить з розряду азартних.
На сайті Міністерства юстиції з’явилася свіжа інформація щодо Закону України "Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор", який набув чинності 13 серпня 2020 року.

У ньому є повний перелік тих видів діяльності, які відтепер будуть належати до групи азартних, але при цьому дозволених в нашій країні.

Зокрема, серед дозволених ігор можна знайти ті, які є в залах ігрових автоматів, а також в букмекерських конторах і пунктах, покер в Інтернеті та багато іншого.



"Азартна гра — будь-яка гра, умовою участі в якій є внесення гравцем ставки, що дає право на отримання виграшу (призу), ймовірність отримання і розмір якого повністю або частково залежать від випадковості, а також знань і майстерності гравця", — написано на сайті Мін’юсту. - При цьому гра відразу ж виходить з розряду азартних, якщо в ній відсутній хоча б один параметр — ставка, виграш, випадковий виграш.

Натомість не азартними названі всілякі конкурси та змагання без урахування грошових призів, більярд і кеглі, боулінг та інші ігри, якщо в них не передбачено отримання виграшу (призу).

До азартних ігор не належать:

1) організація та проведення творчих конкурсів, спортивних змагань тощо, незважаючи на те, передбачається чи не передбачається умовами проведення грошовий або майновий виграш;

2) гра в більярд, гра в кеглі (боулінг) та інші ігри, що проводяться без одержання гравцем призу (виграшу);

3) гра на автоматах типу «кран-машина» (двокоординатні автомати), в якій як виграш (приз) гравець отримує виключно матеріальні речі (іграшки, цукерки тощо);

4) випуск та проведення лотерей;

5) організація та проведення спортивного покеру.





На правах реклами