Ми у Facebook
26.08.2020, 16:44

Хто повинен купувати маски і антисептики для шкіл?

У МОН пояснили, хто повинен купувати маски і антисептики в школи
Днями МОЗ представив підсумковий список рекомендацій, згідно з якими, українські школярі вчитимуться в новому навчальному році в умовах пандемії коронавірусу. Відповідно до рекомендацій, школи повинні бути забезпечені антисептиками і милом для того, щоб діти мали можливість обробити руки між уроками.

Після того, як рекомендації по організації навчального процесу були опубліковані, в українських батьків залишилося всього одне питання – хто буде забезпечувати школи засобами захисту, антисептиками і іншим. Ні МОЗ, ні Міносвіти, не займатимуться забезпеченням шкіл необхідними.

За словами т.в.о. голови Міносвіти Сергія Шкарлета, дане питання знаходиться поза компетенцією Міністерства освіти. Питаннями закупівель всього необхідного для забезпечення навчального процесу в умовах карантину, каже Шкарлет, повинні займатися засновники шкіл, представники місцевої влади.

Глава Міносвіти розповів, що в багатьох областях школи вже забезпечені всім необхідним. При цьому, за його словами, його відомство допомогти не змогло б ніяк, оскільки всі фінансові обов’язки їм вже виконані.

Шкарлет вказав, що Міносвіти подало пропозиції щодо держбюджету на наступний, 2021 рік, в якому розраховано, що забезпечення мінімальної потреби шкіл в антисептиках, масках і дезінфекторах обійдеться у 26,4 млрд грн.

При цьому, відомо, що в деяких школах, судячи з усього, не розраховують на допомогу від місцевої влади – в Мережі з’являється інформація про те, що адміністрації шкіл просять батьків приносити все необхідне з початком навчального року.





На правах реклами