Ми у Facebook
30.08.2020, 08:40

Як будуть працювати дитячі садки з 1 вересня

МОЗ розробило тимчасові рекомендації для дошкільних закладів освіти з організації протиепідемічних заходів на період з 31 серпня до 31 жовтня 2020.
Під час брифінгу, який транслювався на сторінці МОЗ у Facebook, міністр охорони здоров'я України Максим СТЕПАНОВ розповів про основні умови безпечної роботи дошкільних навчальних закладів. Правила та рекомендації діятимуть з першого вересня в рамках адаптивного карантину.

Спочатку при вході в дитячий садок обов'язково треба робити скринінг, тобто вимірювати температуру у всіх працівників.

Дітей вранці приймають в садочок на території закладу, батькам всередину приміщення вхід заборонено.

"Вихователі вранці приймають дітей до закладу від батьків на території закладу, але за межами будівлі. Це досить важливо, тобто для того, щоб не було входження в будівлю батьків", - сказав міністр охорони здоров'я.

При вході в дитячий садок має  бути облаштоване місце для обробки рук антисептиками.

Всі протиепідемічні заходи для дітей повинні проходити в ігровій формі.

ЗАБОРОНЕНО:
- багаторазові тканинні рушники,
- м'які іграшки,
- килими з довгим ворсом,
- заходити в приміщення у вуличному взутті


"Що забороняється в цих закладах — використовувати багаторазові тканинні рушники. Чому ми забороняємо? Тому що все це може істотно вплинути на поширення COVID-19. Саме багаторазові рушники — якщо раптом хтось буде хворим. Використання м'яких іграшок. Килими з довгим ворсом. Заходити всередину приміщення у вуличному взутті, тобто бажано на вході в приміщення відразу знімати відповідне вуличне взуття", - розповів Максим Степанов.

МАСОВІ ЗАХОДИ, ПРОГУЛЯНКИ
Усі масові заходи в дошкільних навчальних закладах (ранки, свята, батьківські збори) заборонені в рамках запобігання погіршенню епідеміологічної ситуації.

Гуляти групи повинні будуть у різний час, щоб мінімізувати можливість "перетину" дітей.



ДЕЗІНФЕКЦІЯ
"У дитячому садку повинні проводити дезінфекцію поверхонь не менше, як кожні дві години, й відразу після завершення занять. Це повинно увійти в правила поведінки в дитячому садку. Необхідно проводити провітрювання приміщень протягом не менше 15 хвилин перед відкриттям і почергове провітрювання кімнат протягом дня", - акцентував на брифінгу очільник МОЗ.

"Якщо ми не хочемо чути про повідомлення, що в нас в дитячому садочку захворіли всі діти й що садок пішов на самоізоляцію, дуже важливо дотримуватися правил та рекомендацій, які дає Міністерство охорони здоров’я", - підсумував Максим Степанов.





На правах реклами