Як правильно зберігати часник у домашніх умовах?
Як зберігати часник, щоб він не висихав і зберігав свої корисні властивості?
Викопувати часник з грядок потрібно в суху погоду. Після викопування краще залишити його на грядці, щоб земля, яка прилипла до голівок, висохла. Після просушування на повітрі, коріння і стебла обрізають. Якщо часник буде зберігатися заплетеним в коси, то стебла залишають довгими, в інших випадках можна залишити не більше 2 см.
Озимий часник швидше висихає, зазвичай він добре зберігається тільки до Нового року, а потім починає гнити і проростати. Літні сорти мають високу лежкість. Частину озимого часнику використовують для осінньої посадки або переробляють, і тільки невелику кількість закладають на зберігання, щоб вжити його в першу чергу. Відрізнити озимий часник від ярого можна по помилковому стеблу, яке йде посередині головки. У літнього часнику такого стебла немає.

Часник краще зберігати в затемненому місці у відкритих коробках, контейнерах або полотняних мішках. Оптимальна температура зберігання зимового часнику — від -2 до +2 градусів, а літній витримує температуру до +20 градусів.
При зберіганні часнику деякі господині дотепер використовують старовинний спосіб, при якому стебла часнику заплітають у коси й розвішують на стінах і гачках. Подібним чином зберігають часник і у капронових панчохах.
Фанерні або картонні коробки, ящики та плетені кошики, в які вкладається на зберігання часник, обов'язково повинні мати отвори для повітря. У погребі тару з часником рекомендується розміщувати на відстані від капусти, картоплі, моркви і буряків, таке сусідство небажане.
В умовах міської квартири можна зберігати часник у скляних банках. Банки ретельно миють і добре просушують, а потім закладають в них часник цілими головками або розібравши його на зубчики. Банки не закривають кришками і ставлять у сухе, затемнене місце. Можна пересипати часник в банках сіллю, яка буде поглинати вологу.

Часник можна зберігати в холодильнику протягом 2-3 місяців. Довше він не буде там зберігатися у зв'язку з підвищеною вологістю. Псування зубчиків запобіжить сіль або цибулиння, якім пересипають головки. Тару з часником краще розташувати на дверцятах холодильника.
Зберігають у холодильнику часник, залитий маслом. Для такого способу часточки очищають і щільно укладають в стерилізовані банки. Потім заливають їх рослинною олією так, щоб вона повністю покривало часник, і щільно закривають кришкою. Термін зберігання такого часнику — до 3 місяців. Він не втрачає своїх властивостей, а масло, завдяки часнику, набуває приємний аромат і може бути використане для приготування салатів, соусів і супів.

Рівне сьогодні зустрічне полеглих воїнів місією "На щиті": маршрут супроводу

Сьогодні, 10 травня, Рівненська громада зустрічатиме екіпаж місії "На щиті", який повертає додому загиблих Героїв. Жителів міста закликають гідно вшанувати пам'ять воїнів, які віддали своє життя за свободу та незалежність України.
переглядів: 366
У Рівному відбудеться зустріч з відомим поетом Андрієм Пермяковим

Наступного тижня, 13 травня, о 17:00, запрошують на особливу зустріч до Рівненської обласної бібліотеки для молоді (вул. Київська, 18).
переглядів: 469
Матч "Верес" - "Рух" судитиме арбітр із Черкас

Бригаду арбітрів на матч 28-го туру VBET Української Прем’єр-ліги між «Рухом» та «Вересом» очолить 40-річний Володимир Новохатній із Черкас. Для нього це буде дебютна гра у поточному сезоні за участю рівненського клубу.
переглядів: 407
Сьогоднішнє вшанування святого Миколая: історія свята

Щороку 9 травня християни вшановують одну з ключових подій у шануванні святителя Миколая Чудотворця — перенесення його мощів із міста Мири у Лікії (сучасна Туреччина) до італійського міста Барі.
переглядів: 471
На Рівненщині ще є час зареєструватися на "Ігри ветеранів"

Уже завтра, 10 травня, завершується реєстрація на участь у регіональному відборі з кросфіту, який проходить у межах всеукраїнських змагань, започаткованих Міністерством у справах ветеранів України. Сам турнір відбудеться 17 травня на Рівненщині.
переглядів: 407