Ми у Facebook
08.09.2020, 10:59

Рівненські баскетболістки готуються до старту в Суперлізі (+ВІДЕО)

фото з ritm.tv

Трохи більше місяця залишилось до старту нового сезону в жіночому баскетболі. Діючий володар Кубка та двічі бронзовий призер Чемпіонату України, БК «Рівне» готується до перших офіційних матчів.
Головний тренер команди Валерій Жартун каже, що йому вдалося зберегти майже всіх лідерів – це Вікторію Шматову, Людмилу Спиридонову, Тетяну Гаврильчик, крім того, тепер великі надії покладають на Ярославу Іванюк, Анастасію Кучерьонок та Катерину Ящук, які вже в прямому сенсі слова підросли і зараз вже будуть повноцінними “бойовими одиницями” в складі.

Не дивлячись на те, що через карантин, команда більше як пів року не грала та не було можливості повноцінно тренуватися, Валерій Жартун вважає, що його підопічні знаходяться в хорошій спортивній формі. Адже, дорослі гравчині відповідально займалися індивідуальними тренуваннями, а молодші, майже усі пройшли тренувальні збори в Збірних України різних вікових груп, до яких вони входять.



Відео належить телеканалу Ритм.

Цьогорічний чемпіонат у жіночій Суперлізі, порівняно з попереднім зміниться. На старт вийдуть вісім команд, окрім минулоріної шістки, до ліги найсильніших повертаються «Вінницькі блискавки», а також дебютуватиме амбітний новачок «Прометей» з Кам’янського, якого вже вважають головним фаворитом.

Попередньо, стартові ігри рівнянки мають зіграти в перший вікенд жовтня. У Федерації баскетболу України ще не оприлюднили календар ігор, крім того, наразі невідомо в яких умовах та з якими обмеженнями проходитимуть матчі, в зв’язку з карантином. Президент БК “Рівне” Сергій Ліщук обіцяє, що зробить усе можливе для того, щоб уболівальники могли прийти і підтримати команду в залі.

В планах підготовки на сезон у команди поки що лише тренування. Але, за сприятливих умов, рівнянки можливо ще виїдуть на короткотривалі тренувальні збори та, можливо, зіграють декілька товариських матчів.

Про це повідомляє телеканал Ритм.





На правах реклами