Ми у Facebook
13.09.2020, 20:48

Оренда житла: як знайти «квартиру мрії»

Збираючись зняти квартиру в Києві, кожен орендар мріє знайти чисте затишне житло в потрібній локації за розумні гроші й з адекватними господарями. Знайти «квартиру мрії» досить складно, але цілком можливо. Треба лише не пошкодувати для цього часу та сил.
Щоб оренда квартири в Києві була успішною, потрібно скласти чек-лист перевірок й строго їх дотримуватися при огляді квартири та спілкуванні із господарями.

Огляд будинку та дворової території


Знайомство із майбутнім житлом треба починати з вулиці. Зверніть увагу на благоустрій двору, стан під'їзду та сходового майданчика, ліфта (при його наявності).

Оцініть близькість зупинок громадського транспорту, продуктових магазинів, аптеки. Для власників авто актуальним буде питання наявності поруч парковки.

Оцінка стану квартири


При огляді житла звертайте увагу на важливі деталі. Якщо ви чуєте звуки сусідського телевізора або розмову сусідів, це свідчить про погану звукоізоляцію. Відкриті навстіж вікна у всій квартирі або стійкий аромат освіжувача повітря зазвичай є спробою приховати неприємні запахи.

Обов'язково перевірте справність вікон та дверей в кожному приміщенні, стан сантехніки й труб. Зверніть увагу на кількість й розташування розеток, перевірте справність вимикачів. Не полінуйтеся включити всю побутову техніку, щоб переконатися в її справності.

Якісні спальні місця – обов'язкова умова «квартири мрії». Сон на продавленому дивані здатний зіпсувати весь комфорт від проживання, тому обов'язково перевірте стан меблів.

Перевірка документів


Якщо вас влаштовує локація й стан житлоплощі, можна переходити до перевірки документів. Зверніть увагу, що орендодавець повинен пред'явити паспорт і оригінал на право власності на квартиру. Якщо власників декілька, тому з них, що присутній, потрібно показати письмову згоду інших. Сфотографуйте документи або перепишіть всі дані, щоб перевірити їхню справжність в онлайн-реєстрах.

Умови договору


Щоб зняти квартиру в Києві та мінімізувати ризики, обов'язково оформляйте договір оренди. Зверніть увагу, щоб в документі обов'язково були прописані всі умови: сума й умови щомісячної оплати, термін оренди, частота візитів власника та інші важливі для вас моменти.

До договору оренди квартири в Києві потрібно прикласти опис майна із зазначенням усіх дефектів. Також треба зафіксувати поточні показання лічильників й перевірити відсутність боргів за комунальні послуги.





На правах реклами