Ми у Facebook
14.09.2020, 17:52

Інфраструктура району: на що звернути увагу?

Інфраструктура будинку має велике значення для комфортного життя. При виборі квартири сім’ям із дітьми особливо важливо перевірити наявність необхідних об’єктів поблизу ЖК. Хороший приклад новобудови з інфраструктурою – житловий комплекс 360 у Рівному. То що ж повинно бути поруч з оселею?

Соціальні та побутові об'єкти


Соціальна та торгово-розважальна інфраструктура відіграє важливу роль для кожного. Якщо в сім’ї вже є дитина або ж пара планує народити малюка, варто переконатися, що поруч є дитсадки, школи та дитячі секції. Також не завадить дізнатися, чи є в них вільні місця і які відгуки залишають батьки про ці освітні заклади.

Ідеально, якщо поруч із будинком є 2-3 супермаркети, до яких можна дійти пішки. Близькість ТРЦ, господарчих магазинів, салонів краси також виявиться зручним моментом. Добре, якщо в пішому доступі є цілодобова аптека та медичні установи.

Перевірити наявність необхідної інфраструктури можна за допомогою онлайн-карт або ж приїхавши безпосередньо в можливий район проживання.

Транспортна розв'язка


Перед інвестуванням у новобудову варто вивчити і її транспортну доступність. Насамперед потрібно перевірити близькість зупинок громадського транспорту або станцій метро. При наявності метрополітену в місті не завадить подивитися, скільки доведеться добиратися до нього від ЖК. Якщо метро немає, потрібно вивчити маршрути автобусів і маршрутних таксі – чи підходять вони, наприклад, для поїздок на роботу.

При наявності авто в сім’ї ключову роль відіграє близькість головних міських трас, зручних розв’язок і наявність заторів на дорогах у час-пік.

Внутрішня інфраструктура


Сучасні житлові комплекси нерідко мають розвинену внутрішню інфраструктуру. Перші поверхи новобудов можуть відводитися під комерційні приміщення, в яких відкриваються продуктові магазини, аптеки, фітнес-центри, хімчистки, салони краси тощо. На прибудинковій території забудовники облаштовують спортивні та дитячі майданчики, зони відпочинку, гостьові стоянки для машин. У самому будинку також може бути передбачений підземний паркінг.

Зручно, якщо ЖК збудований поруч із парком або лісом, водоймами, стадіоном, місцями для вигулу собак. Наявність зелених зон – це можливість гуляти з дитиною, вийти на пробіжку чи на пікнік недалеко від дому.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ