Ми у Facebook
20.09.2020, 11:00

Що чекає на наших заробітчан у Польщі

Незважаючи на карантин, у сусідню країну помалу збільшується потік українців. В яких сферах найбільший попит і найкращі можливості легально працевлаштуватися?
Польські роботодавці відчувають дефіцит робочої сили.

Для заробітчан з України організовують автобусні рейси до Польщі і створюють карантинні центри. Раніше такого не було. У Польщі сотні вакансій, але люди вже не так активно їдуть за кордон, як раніше, - інформує DW українською.

До речі, з 16 вересня українців, які мають "карту сталого побиту", польський уряд звільнили від проходження карантину.

"Пандемія - шанс для польських роботодавців утримати трудових мігрантів, які збиралися раніше на заробітки в інші країни. Однак якщо на державному рівні не буде більш лояльна візова програма, а також сприяння асиміляції українців - після локдауну вони все частіше будуть вибирати не Польщу, а, наприклад, Чехію та Німеччину", - сказали в агентстві, стверджують аналітики агентства з міжнародного працевлаштування Gremi Personal.

Зростає пропозиція роботи з боку польських роботодавців в логістиці, харчовому виробництві, меблевої галузі, виробництві побутової техніки та будівництві. У цих сферах робота для українців буде до кінця року, - прогнозують аналітики компанії.

Незважаючи на карантин і другу хвилю коронавірусу, агентство прогнозує відчутний приплив трудових мігрантів з вересня, коли українці традиційно їдуть на роботу в Польщу, а польські підприємства, які працевлаштовують українців, збільшують обсяги виробництва перед новорічними святами.

За даними Фонду соціального забезпечення Польщі, у реєстрі 628 000 іноземців — платників ZUS (страхових внесків), більшість яких — українці, інформує inpoland.net.pl.







На правах реклами