Ми у Facebook
22.09.2020, 22:04

У Рівному масово гине риба: як почали вирішувати проблему

У рівненському гідропарку масово гине риба. Занепокоєні рівняни почали бити на сполох, що вже декілька днів лускаті плавають на поверхні через брак кисню у воді. Як почали вирішувати проблему - читайте.
Рівненських рибалок занепокоїла масова гибель риби у водосховищі міського гідропарку. Риба поспливала на поверхню і цю проблему треба було негайно вирішувати.

Держрибагентство звернулося до заступника мера Рівного Віталія Германа, щоб той скоорднував роботу тта провів дослідження забруднення води.



- Я терміново скоординував роботу комунальних підприємств та замовив дослідження рівня забрудненості води. В результаті експертний висновок показав: перевищення вмісту аміаку в воді у 20 разів; хлориди, перевищення в тричі, - говорить Віталій ГЕРМАН. - Зараз ситуація вже вирішується, терміново забезпечили подачу чистої води, посипали прибережну частину вапном, це забезпечить підвищення рівня кисню в водосховищі. Виловлюють мертву рибу, аби запобігти ще більшому забрудненню. Але це лише невідкладні та можливі заходи, що можна було без зайвої бюрократії реалізувати.





За словами Германа потрібно визнавати проблему та вирішувати її глобально! Запустити фонтан, який не працює роками, та забезпечити належний санітарний стан цього водосховища!






На правах реклами