Ми у Facebook
26.09.2020, 15:17

На Рівненщині стартувала експериментальна театральна програма

фото з oa.edu.ua.

В Національному університеті "Острозька академія" стартував освітній проект - експериментальну театральну програму з акторської майстерності та режисури – «Культурологія і метатеатр».
Програму розробляли в Академії спільно з театральним середовищем Києва за підтримки Українського культурного фонду. Керівник проекту - українсько-американський режисер та театральний педагог Олег Ліпцин.

Нещодавно, 21 - 22 вересня, в стінах Національного університету відбулися співбесіди з абітурієнтами для вступу на програму «Культурологія і метатеатр», а також онлайн обговорили з викладачами майбутні етапи навчання.

Основна фаза навчання розпочнеться 6 жовтня в Національному університеті «Острозька академія» та триватиме до 20 жовтня.

«Культурологія і метатеатр – це міждисциплінарна програма, яка поєднує в собі культурологічну складову і театральну. Відтак, ми сподіваємося, що учасники програми здобудуть не лише вміння як театрознавці, режисери, актори, але й будуть добре орієнтуватися в культурних і соціальних процесах сучасності. Міждисциплінарність вимагає від нас вирішення низки організаційних моментів, але синхронія, яку ми досягнули з нашими партнерами, що забезпечують метатеатральну частину, щодо розуміння цілей і суті програми дозволяє нам ці виклики успішно долати. Острозька академія завжди готова долучатися до нових, цікавих освітніх проектів», - говорить Дмитро Шевчук, проректор з науково-педагогічної роботи Національного університету "Острозька академія".

За повідомленням з Національного університету "Острозька академія".

Нагадаємо, процес навчання в даній програмі в частині театральних дисциплін будується на принципі творчої майстерні під керівництвом відомого українсько-американського театрального режисера, кандидата мистецтвознавства Олега Ліпцина і складається з 4-х сесій.

До речі, Олексій Резніков взяв участь в міжнародному проєкті «Острог Forum 2020». науковці Острозької академії стали на захист української літератури.





На правах реклами