Ми у Facebook
26.09.2020, 16:01

У Міноборони назвали попередні причини трощі літака на Харківщині

фото з prm.ua.

Міністр оборони України Андрій Таран спілкуючись з журналістами на місці катастрофи літака АН-24Ш, назвав попередні причини трагедії.
За словами міністра, попередній аналіз дає підстави вважати, що скоріш за все літак зачепився крилом за землю.

"Усе йшло за планом, літак виконував тренувальні польоти для навчання курсантів. За штурвалом перебував пілот — інструктор, курсанти по черзі сідали у праве крісло поруч з ним для отримання навичок пілотування та керування літаком", — повідомив Андрій Таран.

"Бортовий самописець зараз знаходиться в літаку, після аналізу інформації, яка там записана, можна буде робити висновки", — повідомив він.

За його словами, за попередньою оцінкою фахівців з льотної безпеки, сталась відмова одного з датчиків у лівому двигуні повітряного судна. Відмовив не сам двигун, а один з його датчиків. Двигун літака, за словами Міністра, мав в запасі більше п’яти тисяч льотних годин до чергового ремонту.

Літаку 43 роки. Але він міг літати ще три роки без поновлення ресурсу. Йдеться і про двигуни, і про сам борт. Він також підкреслив, що упродовж вчорашнього дня літак здійснив шість злетів та п’ять посадок, і мав ще працювати до 23.00.Тобто, усе йшло за планом.

Остаточні висновки будуть відомі після розшифровки самописців літака.

Про це повідомляє телеканал Прямий.

Нагадаємо, увечері 25 вересня на Харківщині при заході на посадку в аеропорту міста Чугуєва розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. На борту були курсанти Харківського національного університету Повітряних сил. Це люди з 11 областей України.Сьогодні, 26 вересня, оголосили Всеукраїнський день жалоби.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ