Ми у Facebook
29.09.2020, 14:42

У Рівному відбудеться презентація унікальної інклюзивної книги

фото з ij.ogo.ua.

Представлення книги відбудеться завтра 30 вересня.
В приміщенні Рівненської обласної універсальної бібліотеки, о 15.00, у Рівному представлять книгу «Торкнутися слова. Це можливо!», яка надрукована рельєфно-крапковим шрифтом Брайля та плоско друкованим збільшеним шрифтом. У видання увійшли твори авторів з інвалідністю. Представлені твори не лише авторів з Рівненщини, але й з усієї України.




Твори доступні для всіх, бо одна книга видається у багатьох форматах (рельєфно-крапковим шрифтом Брайля, плоско друкований збільшеним шрифтом, аудіоформат МР3, формат DAISY). В книзі розміщено QR-код за, яким можна перейти на сайт де викладено дану книгу у текстовому форматі, аудіоформаті MP3 та форматі DAISY для прослуховування і завантаження. До книги додається флеш накопичувач, на якому записана книга.

Команда проєкту дякує художниці Ірені Панаріні за оформлення дизайну обкладинки та керівнику продакшн студії «Індюк рекордс» Олексію Казанцеву за креативний підхід в роботі та творче бачення відео-презентації, а також Андрію Ляшуку за чудовий музичний супровід.

До видання увійшли вірші Анастасії Антонюк, Гани Серпутько, Валентини Люліч, Василя Лящука, Ольги Заїки, Оксани Никитюк, Наталії Яковлевої, Тетяни Войтович, Світлани Фостій, Олександра Шевчука, Петра Буткевича, Геннадія Горового, Ольги Гуски, Надії Данченко, Марії Дружко, Юлії Іржавської, Андрія Момута, Євгена Познанського та Лесі Хижук.

Серед надрукованих авторів, також відома рівненська поетеса Вікторія Самчук, яку ми всі любимо та пам`ятаємо. Назва проєкту «Торкнутися слова. Це можливо!», виникла саме з віршу Вікторії Самчук «Торкнутись».

Книги безкоштовно поширять по всій території України, в бібліотеки, які обслуговують читачів з порушеннями зору та незрячих, в школи та реабілітаційні центри, які опікуються дітьми з інвалідністю, у обласні універсальні бібліотеки, у обласні інклюзивно-ресурсні центри, також авторам даного видання.

Як повідомляє Українська літературна газета, команда проєкту:

Генадій Євсев’єв – Президент ВГО «Генерація успішної дії».

Іванна Самчук – авторка ідеї проєкту, відповідальна за збір, редагування та підготовку креативного універсального видання.

Ніна Асєєва – редакторка та коректорка шрифтом Брайля, відповідальна за розповсюдження інклюзивної книги.

Петро Поліщук – організатор, координатор проєкту, виготовлення аудіокниги, робота зі ЗМІ.

Анонс в соціальній мережі Фейсбук: https://fb.me/e/7aQecSgAV

Книгу видано в межах проєкту «Торкнутися слова. Це можливо!», який реалізовується Всеукраїнською громадською організацією людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» за фінансової підтримки Українського культурного фонду.

Джерело: wwww.gud.org.ua





На правах реклами