Ми у Facebook
07.10.2020, 13:20

«Вікіпедія для школи»: педагогів Рівненщини запрошують долучитися до конкурсу

З 20 жовтня розпочнеться конкурс статей у найбільшій онлайн-енциклопедії українською мовою «Вікіпедія для школи». Триватиме він два місяці.
Організатори мають на меті наповнити українську Вікіпедію якісними статтями, які мають великий запит серед учнів та пов’язані зі шкільною програмою.

Взяти участь можуть педагоги, які наразі працюють чи мають досвід роботи в закладі освіти та/або педагогічну освіту. Їм потрібно зареєструватися в українській Вікіпедії та заповнити анкету.

Зокрема, можна створювати та поліпшувати пропоновані організаторами статті, або статті на інші теми. Всі вони мають відповідати тематиці конкурсу: описувати явище, що вивчається у шкільній програмі з зазначених предметів.

Зацікавлені освітяни зможуть пройти серію навчальних вебінарів із основ редагування Вікіпедії.

Журі обиратиме переможців за кожною темою із 11 предметів.

А саме: «Англійська мова», «Всесвітня історія», «Географія», «Зарубіжна література», «Інформатика», «Історія України», «Математика», «Мистецтво», «Українська література», «Українська мова» та «Фізика».

Після завершення конкурсу журі обере переможців за кожною темою або предметом. Переможцями стануть конкурсанти, що наберуть найбільше балів у категорії, тобто матимуть найбільший якісний внесок. Детальні параметри оцінювання викладені у відповідному розділі регламенту.

Детальніше про конкурс можна дізнатися на сайті: shkola.wikimedia.org.ua

З питаннями та пропозиціями щодо співпраці звертатися до організаційного комітету конкурсу: shkola@wikimedia.org.ua.

Регламент конкурсу статей «Вікіпедія для школи».





На правах реклами