Ми у Facebook
10.10.2020, 19:02

Дезінфекція смартфона - коли, як і навіщо це робити?

Чим дезінфікувати смартфони?
Мобільні телефони вже давно стали нашими вірними провідниками в рішенні всіх побутових завдань. Чи можете ви уявити вилазку до найближчого магазину або прогулянку з домашнім улюбленцем без смартфона? Як справи по дому, так і будь-який вихід з нього проходять з телефоном або в руці, або в кишені одягу.

Що ми робимо, виходячи кожен раз з дому? Правильно. Хапаємося за дверні ручки, натискаємо кнопки ліфта, беремо в руки товари в магазині, які до нас сотні разів брали інші люди, й періодично тримаємо в руках мобільний телефон. Приходимо додому. Миємо руки, беремо в черговий раз смартфон, викладений на полицю або ліжко і… Питається – навіщо мили руки?.

Думаю, ви добре розумієте той ланцюжок, завдяки якому телефон стає головним носієм патогенних мікроорганізмів. Часом страшно уявити, з яких публічних місць мікроби потрапляють на екран смартфона, через що він стає в 10 разів бруднішим за унітаз. Деякі фахівці заявляють, що дезінфекція переносних пристроїв важливіша, ніж носіння лицьових масок – коронавірус виживає на скляних поверхнях до декількох днів.



Чим очищати смартфон? Офіційна рекомендація Apple і інші компанії радять робити це м’якими серветками з мікрофібри, змоченими в 70% ізопропілового спирту. Не рекомендується використовувати відбілюючі речовини (перекис водню). Важливо – витримуйте час! Зараза не гине моментально – залиште ґаджет у «візуально вологому» стані не менше ніж на хвилину.

Коли потрібно дезінфікувати? Після кожного «виходу в світ». Причому спочатку обробили смартфон, а вже потім вимили руки. Ця рекомендація актуальна не тільки в період поширення вірусу, але і в будь-який інший час. Прикладаючи телефон або руки після використання ґаджета до очей, ми кожен раз переносимо мікроби на зони поблизу слизових оболонок





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ