Ми у Facebook
14.10.2020, 08:00

Якими повинні бути виборчі дільниці, аби ними могли скористатися люди з інвалідністю?

Фото ілюстративне

Уряд затвердив критерії.
Уряд затвердив розроблений Мінрегіоном проєкт постанови щодо затвердження критеріїв доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення приміщень, що надаються дільничним виборчим комісіям звичайних виборчих дільниць для організації їх роботи та проведення голосування.

«Ці Критерії дозволять забезпечити доступність та інклюзивність виборчого процесу, а отже сприятимуть дотриманню виборчих прав осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення», — зазначив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов

Зокрема, передбачається облаштування не далі ніж 50 метрів від виборчої дільниці безоплатних паркомісць, встановлення пандусів або піднімальних пристроїв, обладнання шляхів руху до будівлі та приміщень виборчих дільниць засобами орієнтування та інформаційної підтримки. Пішохідні доріжки, тротуари і пандуси мають бути рівним та без бордюрів, що можуть перешкоджати пересуванню на кріслах колісних або на милицях. Дверні отвори приміщень мають бути без порогів і перепадів висот підлоги, ширина дверних отворів і відкритих отворів у стіні, а також виходів з приміщень виборчих дільниць на сходову клітку має становити не менше 90 см.

Якщо приміщення виборчих дільниць неможливо повністю пристосувати для потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, місцеві органи виконавчої влади та місцевого самоврядування мають забезпечити безперешкодний доступ до таких приміщень.

За повідомленням прес-служби Рівненської ОДА.

Нагадаємо, у Україні підвищили рівень державної підтримки осіб з інвалідністю з дитинства. Нові бюлетені на виборах: як тепер доведеться голосувати?





На правах реклами