Ми у Facebook
24.10.2020, 18:28

З Днем народження, альма-матер! 26 років із моменту відродження

Традиційно в середині жовтня Національний університет «Острозька академія» святкує свій День народження. Цьогоріч першому вищому навчальному закладу Східної Європи виповнилося 444 роки з часу заснування та 26 із моменту відродження.
Через епідеміологічну ситуацію в місті Острог, усі урочистості до Дня університету відбуваються у форматі онлайн. Упродовж тижня проходять онлайн-конкурс найкращого привітання альма-матер у соціальних мережах від факультетів та студентських груп НаУОА, онлайн-аукціон балів та фотоконкурс «Бджілка ОА» від Братства спудеїв. Співробітники Музею історії Острозької академії підготували онлайн-виставку «25 років нової історії», у якій відтворили хронологію відродження НаУОА та провели у соціальних мережах акції «Декодовуємо мистецтво», «25 кроків Острозькою академією».

Будівництво Наукової бібліотеки, 2005 рік.<br />
<br />
Фотоколаж Анастасії Верховецької.
Будівництво Наукової бібліотеки, 2005 рік.

Фотоколаж Анастасії Верховецької.


22 жовтня відбулася офіційна частина святкування, під час якої відзначили найкращих студентів і співробітників НаУОА грамотами та подяками за здобутки в громадській, студентській та викладацькій діяльності, а також за значний внесок у розвиток університету. Грамотою Офісу Президента України нагородили доктора педагогічних наук, професора кафедри англійської мови та літератури Василя Жуковського. Почесні грамоти Рівненської обласної ради вручили доктору історичних наук, професору кафедри історії ім. професора М.П.Ковальського Володимиру Трофимовичу і доктору політичних наук, професору кафедри політології та національної безпеки Юрію Мацієвському. Кандидата філогічних наук, старшого викладача кафедри української мови і літератури Зою Столяр та кандидата юридичних наук, старшого викладача кримінально-правових дисциплін Наталію Боржецьку нагородили почесними грамотами Рівненської обласної державної адміністрації. Крім цього, 11 співробітників отримали почесні грамоти Управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації.


Ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник та перший проректор з наукової роботи, професор Микола Ковальський, 1996 рік.<br />
<br />
Фотоколаж Анастасії Верховецької.
Ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник та перший проректор з наукової роботи, професор Микола Ковальський, 1996 рік.

Фотоколаж Анастасії Верховецької.


Ректор Ігор Пасічник привітав колег, які цьогоріч захистили докторські десертації — Марію Петрушкевич, Олександру Вісич, Оксану Пухонську, Ольгу Кривицьку, Михайла Колоса, Ольгу Дем’янчук, Едуарда Балашова та Ігоря Гущука.

Із успішним захистом кандидатських десертацій відзначили Вікторію Каламаж, Наталію Матвійчук, Сергія Галецького, Наталію Данилюк, Ольгу Шляхову.

«Ці ще зовсім молоді люди — наше майбутнє, якими ми щиро пишаємося. Їхні дисертації є показником високого ґатунку» — зауважив Ігор Демидович.

Цьогоріч Острозька академія вже втретє була відзначена за вдалу підготовку студентів до складання тестування на рівень володіння англійською мовою від університету Кембридж.

«У цьому ми найкращі в Україні і я вітаю весь колектив факультету романо-германських мов за це досягнення. Завдяки вам ми можемо пишатися нашим університетом навіть за межами держави», — наголосив Ігор Пасічник.

«Ми довели суспільству, що Острозька академія — це перший вищий навчальний заклад східної Європи. Пишаюся тим, що сучасна академія зберігає освітні, культурні та духовні традиції, закладені ще в XVI ст., і примножує їх новими здобутками наших студентів й учених на всеукраїнському і міжнародному рівнях» — додає Ігор Пасічник.

Варто також зазначити, що до здобутків цього року належить подія, коли Острозька академія була вдруге занесена у Книгу рекордів Гіннеса за наймасовішу лекцію з археології.

Слова вітань від спудейської спільноти для альма-матер висловила Голова студентського Братства Олександра Олієвська.

«Я вірю, що Острозька академія — це найкращий вибір, який ми зробили у житті. Дякую Ігорю Демидовичу та всім співробітникам за те, що створюєте наш дім та виховуєте наші особистості. Цей рік став складним для нас усіх. Найголовніше те, що ми навчилися жити по-новому і дякувати один одному за маленькі дрібнички, пов’язані з академією та студентським життям. Бажаю усім провести цей День народження НаУОА з шаною, вдячністю та з особливим святковим настроєм», — зазначила Олександра Олієвська.

Після урочистої частини українська скрипалька, Заслужена артистка України Мирослава Которович привітала академічну родину онлайн-виконанням композиції «Салют д'Амур» Едварда Елгара.





На правах реклами