Як варити гречку, щоб вона не злипалася: корисні поради
Перед тим як варити гречку, важливо витратити час на її перебір. Навіть у дорогому продукті можна виявити сміття, від якого слід позбуватися. Далі слід добре промити гречку, використовуючи проточну воду так, щоб вона стала повністю прозорою. Для того, щоб крупа була ще більш розсипчастою, слід просмажити її на гарячій сковороді, але зовсім трохи.
Для цієї процедури достатньо зазвичай трьох або чотирьох хвилин. Далі слід починати процес варіння. Зазвичай вода береться у співвідношенні 1:2. Іншими словами, якщо гречки береться один стакан, то води потрібно взяти два. Завдяки такій пропорції крупа виходить розсипчастою. Якщо хочеться більш в'язкої каші, тоді слід додавати більше води. Наприклад, на склянку гречки слід взяти три склянки води. Далі у воду додають сіль на свій смак.
На склянку крупи береться приблизно половина чайної ложки солі. Крім того, під час варіння можна додавати свої улюблені спеції і трави. Щойно крупа буде готова, воду зливають, кладуть у тару і додають шматочок вершкового масла, а потім закривають кришкою.

Під час варіння у каструлі слід спочатку довести гречку до кипіння. Потім вогонь роблять маленьким і варять ще приблизно 15-20 хвилин. Часом люди додають гречку після того, як вода закипіла. Час приготування за умови такого варіння не змінюється. Але важливо зробити вогонь маленьким відразу після закипання води.
Якщо після проведення ложкою по дну ємності води немає, це означає, що каша готова. Можна вимкнути її трохи раніше, якщо боїтеся, що каша пригорить. Залишки води крупа вбирає у себе досить швидко. Також гречку можна варити у мультиварці. Для цього гречка викладається у чашу і заливається водою. Далі слід закрити кришку і варити, використовуючи режим каші або крупи. Це займає приблизно 25-30 хвилин.
Гречку можна зварити також у мікрохвильовці. Для цього крупу зазвичай насипають у тару, яка придатна для печі, заливають чистою холодною водою, накривають кришкою, а потім готують за потужності у 800 Вт приблизно протягом семи хвилин. Далі крупу перемішують і знову ставлять у мікрохвильовку на 5-7 хвилин за тієї ж самої потужності.

Гречку варять і у духовці. Для цього слід використовувати жароміцну ємність. У неї наливають воду, додають крупу, накривають кришкою і за температури у 170 градусів за Цельсієм готують протягом приблизно 30-40 хвилин. Після приготування не варто відразу ж виймати гречку з духовки, а треба дати їй там постояти ще 10 хвилин.
Гречку можна зварити і взагалі без варіння. Для цього слід взяти скляний жароміцний посуд або ж емальовану миску, насипати у неї гречку, вже очищену і промиту, залити окропом і залишити на годину. Можна тару загорнути додатково у ковдру для створення термоефекту. Гречку можна також залити і холодною водою, але відстоювати її у ній треба близько шести годин і у холодильнику.

Горілка допоможе кропові швидше зійти

Вирощування кропу здається нескладним процесом, однак багато садівників стикаються з проблемою тривалого проростання насіння. Зазвичай перші сходи з’являються приблизно через два тижні, але цей термін може затягнутися або ж насіння взагалі не проросте.
переглядів: 18
Як позбутися неприємного запаху з взуття в домашніх умовах?

Неприємний запах взуття може стати серйозною проблемою, особливо у теплу пору року або після тривалого носіння. Він виникає через природне потовиділення та накопичення бактерій, які створюють неприємний аромат.
переглядів: 176
Змінили персональні дані? Варто подбати про оновлення водійських документів

У Головному сервісному центрі МВС нагадують: автовласники, які змінили персональні дані, повинні оновити свідоцтво про реєстрацію свого транспортного засобу. Це необхідно зробити не пізніше 10 днів з дня отримання нового документа, що посвідчує особу.
переглядів: 262
Укрзалізниця повністю відновила онлайн-сервіси продажу квитків

"Укрзалізниця" оголосила про повне відновлення роботи своїх онлайн-сервісів після масштабного технічного оновлення.
переглядів: 428
Навіщо у тісто варто додати оцет: секрети досвідчених господинь

Ідеальне тісто – основа будь-якої ніжної та пухкої випічки. Щоб воно мало правильну структуру та смак, досвідчені господині використовують один секретний інгредієнт – оцет.
переглядів: 358