Як варити гречку, щоб вона не злипалася: корисні поради
Перед тим як варити гречку, важливо витратити час на її перебір. Навіть у дорогому продукті можна виявити сміття, від якого слід позбуватися. Далі слід добре промити гречку, використовуючи проточну воду так, щоб вона стала повністю прозорою. Для того, щоб крупа була ще більш розсипчастою, слід просмажити її на гарячій сковороді, але зовсім трохи.
Для цієї процедури достатньо зазвичай трьох або чотирьох хвилин. Далі слід починати процес варіння. Зазвичай вода береться у співвідношенні 1:2. Іншими словами, якщо гречки береться один стакан, то води потрібно взяти два. Завдяки такій пропорції крупа виходить розсипчастою. Якщо хочеться більш в'язкої каші, тоді слід додавати більше води. Наприклад, на склянку гречки слід взяти три склянки води. Далі у воду додають сіль на свій смак.
На склянку крупи береться приблизно половина чайної ложки солі. Крім того, під час варіння можна додавати свої улюблені спеції і трави. Щойно крупа буде готова, воду зливають, кладуть у тару і додають шматочок вершкового масла, а потім закривають кришкою.

Під час варіння у каструлі слід спочатку довести гречку до кипіння. Потім вогонь роблять маленьким і варять ще приблизно 15-20 хвилин. Часом люди додають гречку після того, як вода закипіла. Час приготування за умови такого варіння не змінюється. Але важливо зробити вогонь маленьким відразу після закипання води.
Якщо після проведення ложкою по дну ємності води немає, це означає, що каша готова. Можна вимкнути її трохи раніше, якщо боїтеся, що каша пригорить. Залишки води крупа вбирає у себе досить швидко. Також гречку можна варити у мультиварці. Для цього гречка викладається у чашу і заливається водою. Далі слід закрити кришку і варити, використовуючи режим каші або крупи. Це займає приблизно 25-30 хвилин.
Гречку можна зварити також у мікрохвильовці. Для цього крупу зазвичай насипають у тару, яка придатна для печі, заливають чистою холодною водою, накривають кришкою, а потім готують за потужності у 800 Вт приблизно протягом семи хвилин. Далі крупу перемішують і знову ставлять у мікрохвильовку на 5-7 хвилин за тієї ж самої потужності.

Гречку варять і у духовці. Для цього слід використовувати жароміцну ємність. У неї наливають воду, додають крупу, накривають кришкою і за температури у 170 градусів за Цельсієм готують протягом приблизно 30-40 хвилин. Після приготування не варто відразу ж виймати гречку з духовки, а треба дати їй там постояти ще 10 хвилин.
Гречку можна зварити і взагалі без варіння. Для цього слід взяти скляний жароміцний посуд або ж емальовану миску, насипати у неї гречку, вже очищену і промиту, залити окропом і залишити на годину. Можна тару загорнути додатково у ковдру для створення термоефекту. Гречку можна також залити і холодною водою, але відстоювати її у ній треба близько шести годин і у холодильнику.

"Оскар-2025": де та коли дивитися пряму трансляцію

У ніч з 2 на 3 березня відбудеться 97-ма церемонія вручення найпрестижнішої кінопремії світу – "Оскар". Українські глядачі зможуть побачити пряму трансляцію події на телеканалі "Суспільне Культура".
переглядів: 83
Масниця 2025: українські традиції святкування Колодія та рецепти смачних страв

З 24 лютого по 2 березня 2025 року українці відзначатимуть Масницю, або Колодія – традиційне слов'янське свято, що символізує прощання з зимою та зустріч весни.
переглядів: 138
Якщо млинці рвуться та прилипають: перевірені поради для ідеального приготування

Млинці – це улюблена страва багатьох, але не завжди їх приготування проходить без проблем. Іноді вони прилипають до сковороди, рвуться чи не пропікаються. Чому це відбувається і що робити, щоб млинці виходили ідеальними – розповідаємо далі.
переглядів: 145
Чому до кави подають воду: традиція чи необхідність?

Якщо ви любите каву та часто відвідуєте кав’ярні, то, напевно, звертали увагу, що разом із чашкою ароматного напою вам приносять склянку холодної води. Це не просто приємний бонус від закладу, а давня традиція, що має практичне значення.
переглядів: 201
Дієтичний чізкейк без випічки - рецепт

Нічого випікати не треба 👍 ⠀ У 100грам - 105Ккал Б/Ж/У – 9.68/0.48/15.78
переглядів: 3298