Як варити гречку, щоб вона не злипалася: корисні поради
Перед тим як варити гречку, важливо витратити час на її перебір. Навіть у дорогому продукті можна виявити сміття, від якого слід позбуватися. Далі слід добре промити гречку, використовуючи проточну воду так, щоб вона стала повністю прозорою. Для того, щоб крупа була ще більш розсипчастою, слід просмажити її на гарячій сковороді, але зовсім трохи.
Для цієї процедури достатньо зазвичай трьох або чотирьох хвилин. Далі слід починати процес варіння. Зазвичай вода береться у співвідношенні 1:2. Іншими словами, якщо гречки береться один стакан, то води потрібно взяти два. Завдяки такій пропорції крупа виходить розсипчастою. Якщо хочеться більш в'язкої каші, тоді слід додавати більше води. Наприклад, на склянку гречки слід взяти три склянки води. Далі у воду додають сіль на свій смак.
На склянку крупи береться приблизно половина чайної ложки солі. Крім того, під час варіння можна додавати свої улюблені спеції і трави. Щойно крупа буде готова, воду зливають, кладуть у тару і додають шматочок вершкового масла, а потім закривають кришкою.

Під час варіння у каструлі слід спочатку довести гречку до кипіння. Потім вогонь роблять маленьким і варять ще приблизно 15-20 хвилин. Часом люди додають гречку після того, як вода закипіла. Час приготування за умови такого варіння не змінюється. Але важливо зробити вогонь маленьким відразу після закипання води.
Якщо після проведення ложкою по дну ємності води немає, це означає, що каша готова. Можна вимкнути її трохи раніше, якщо боїтеся, що каша пригорить. Залишки води крупа вбирає у себе досить швидко. Також гречку можна варити у мультиварці. Для цього гречка викладається у чашу і заливається водою. Далі слід закрити кришку і варити, використовуючи режим каші або крупи. Це займає приблизно 25-30 хвилин.
Гречку можна зварити також у мікрохвильовці. Для цього крупу зазвичай насипають у тару, яка придатна для печі, заливають чистою холодною водою, накривають кришкою, а потім готують за потужності у 800 Вт приблизно протягом семи хвилин. Далі крупу перемішують і знову ставлять у мікрохвильовку на 5-7 хвилин за тієї ж самої потужності.

Гречку варять і у духовці. Для цього слід використовувати жароміцну ємність. У неї наливають воду, додають крупу, накривають кришкою і за температури у 170 градусів за Цельсієм готують протягом приблизно 30-40 хвилин. Після приготування не варто відразу ж виймати гречку з духовки, а треба дати їй там постояти ще 10 хвилин.
Гречку можна зварити і взагалі без варіння. Для цього слід взяти скляний жароміцний посуд або ж емальовану миску, насипати у неї гречку, вже очищену і промиту, залити окропом і залишити на годину. Можна тару загорнути додатково у ковдру для створення термоефекту. Гречку можна також залити і холодною водою, але відстоювати її у ній треба близько шести годин і у холодильнику.

"Газмережі" проводить обслуговування у Рівному з тимчасовим відключенням газу

Рівненська філія "Газмережі" повідомляє про проведення планового технічного обслуговування газових мереж у багатоквартирних будинках обласного центру. У зв'язку з необхідністю виконання цих робіт, тимчасово буде припинено розподіл газу за низкою адрес.
переглядів: 80
ТОП-5 ВНЗ Рівненщини за рейтингом "Освіта.ua"

Інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua» оприлюднив свіжий рейтинг ТОП-200 ВНЗ України, до якого увійшли п'ять провідних закладів вищої освіти Рівненської області. Розповідаємо про кожен з них, їхні особливості та переваги для майбутніх студентів.
переглядів: 91
Бананова шкірка – секрет пишного саду та кімнатних рослин

Виявляється, звичайна бананова шкірка – це не просто харчові відходи, а справжнє джерело цінних поживних речовин для ваших рослин. Замість викидати її у сміття, подаруйте своїм зеленим улюбленцям неймовірний заряд енергії та здоров'я!
переглядів: 137
16 травня на Рівненщині знову очікуються нічні заморозки

Рівненський обласний центр з гідрометеорології попереджає про збереження небезпечних погодних умов на території області. За прогнозами синоптиків, у ніч та ранок 16 травня очікуються заморозки в повітрі 0..-2º, що відповідає ІІ рівню небезпечності – помаранчевому.
переглядів: 183
Як боротися з яблуневою плодожеркою: найефективніші методи захисту саду

Яблунева плодожерка – один із найнебезпечніших шкідників плодових культур. Крім яблуні та груші, пошкоджує плоди сливи, аличі, абрикоса, черешні, персика і деяких інших культур, але найбільшої шкоди завдає в насадженнях яблуні.
переглядів: 169