Ми у Facebook
29.10.2020, 16:30

"Українців можуть не пускати до Білорусі", - посол

Українців можуть не пускати до Білорусі
Українців, литовців та поляків можуть не пускати до Білорусі. Прикордонники країни вже вживають заходів для цього.

Чому українців можуть не пускати до Білорусі?

У Білорусі вважають Україну, Литву та Польщу загрозою. Про це в ефірі Громадського радіо заявив посол України у Республіці Білорусь Ігор Кизим. "Прикордонники вживають заходів, щоб не допускати на територію Білорусі людей з трьох сусідніх країн", – розповів посол.

За словами Кизима, це безпідставно, але це комусь потрібно, виправдовувати жорсткі дії щодо протестувальників. До слова, раніше у Білорусі заявляли, що можуть закрити маршрути до України через другу хвилю коронавірусу.

Що відбувається у Білорусі?

25 жовтня у Білорусі розпочався масштабний протест. Силовики влаштували жорсткий розгін мітингувальників. Все тому, що цього дня закінчився термін ультиматуму лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської до чинного самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Опозиція вимагала, аби Лукашенко пішов з посади та влада припинила насильство проти мирних демонстрантів.

26 жовтня у Білорусі поновився всенародний страйк. Лукашенко ж 27 жовтня заявив, що проти країни ведуть терористичну війну. Крім того, політик закликав вищі заклади освіти відрахувати студентів, які виходять на протести.





На правах реклами