Ми у Facebook
30.10.2020, 08:30

На Рівненщині відновили 12 сільських амбулаторій

До кінця року мають ввести в експлуатацію ще 16 амбулаторій у Костопільському, Володимирецькому, Гощанському, Корецькому, Сарненському та Здолбунівському районах.
рамках проєкту Світового банку на Рівненщині реконструювали 12 амбулаторій загальної практики сімейної медицини, ще на 16-ти триває будівництво.

У жовтні здали в експлуатацію 10 медичних закладів на Березнівщині - у селах Кам’янка, Друхів, Вітковичі, Малинськ, Моквин, Поліське, Поляни, Прислуч, Тишиця та Балашівка.

Амбулаторія в селі Балашівка. Жовтень 2020
Амбулаторія в селі Балашівка. Жовтень 2020


У балашівській амбулаторії
У балашівській амбулаторії


У медзакладах відремонтовані покрівлі, утеплені та пофарбовані фасади, а старі вікна та двері замінені на сучасні енергозберігальні.

Амбулаторія в селі Тишиця. Жовтень 2020
Амбулаторія в селі Тишиця. Жовтень 2020


"Належні умови для пацієнтів і для роботи медиків має і внутрішній простір. Також амбулаторії оснащують новим обладнанням та меблями", - розповів голова Березнівської РДА Олег Піщанський.

Амбулаторія в селі Вітковичі. Жовтень 2020
Амбулаторія в селі Вітковичі. Жовтень 2020


Ще дві амбулаторії відновили у селах Головниця та Невірків, що у Корецькому районі.

"2020 рік – завершальний в реалізації проєкту Світового банку на Рівненщині. Тому тримаємо на контролі питання добудови амбулаторій та постачання медичного обладнання, - зазначив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін. - До кінця року введуть в експлуатацію ще 16 амбулаторій: у Костопільському, Володимирецькому, Гощанському, Корецькому, Сарненському та Здолбунівському районах".

Приміщення переплановують, утеплюють, проводять внутрішні демонтажні роботи. У рамках проєкту Світового банку амбулаторії Рівненщини також укомплектують меблями та обладнанням.

Для понад 200 амбулаторій закупили портативні 12-канальні електрокардіографи Е65 з цифровим сенсорним екраном. Для медичних сестер та сімейних лікарів цих закладів провели спеціальне навчання, як користуватися новим обладнанням, інформує пресслужба Рівненської ОДА.






На правах реклами