Ми у Facebook
30.10.2020, 10:28

Шість доріг в Україні хочуть віддати в приватні руки

фото з epravda.com.ua.

Незабаром планують втілити у життя державно-приватне партнерство на шести ділянках доріг, які вже презентували потенційним інвесторам.
Про це написав міністр інфраструктури Владислав Криклій у Телеграм-каналі.

За його словами, спільно з Укравтодором, Світовим банком і IFC їх представили 310 учасникам із 43 країн світу та 38 компаніям потенційних інвесторів. Це дороги Харків-Дніпро-Запоріжжя (M-29, M-04, M-18); Бориспіль-Полтава (М-03); Херсон-Миколаїв (М-14); Київ-Житомир-Рівне (М-06); Ягодин-Ковель-Луцьк (М-07, М-19); Дніпро-Кривий Ріг-Миколаїв (M-04, H11).

Вони сполучають 10 областей України, і понад 12 мільйонів жителів зможуть на собі відчути покращення дорожньої інфраструктури.

Криклій запевнив, що ДПП - це не платні автошляхи, а про "дороги в розстрочку", коли держава залучає приватні інвестиції у будівництво, а інвестор реалізує проєкт за свої гроші та після здачі дороги в експлуатацію отримує платежі від держави.

За повідомленням пресслужби МІУ, модель, запропонована першою програмою ДПП у дорожній галузі, дасть змогу залучити у середньостроковій перспективі понад 9 млрд доларів приватних інвестицій для відновлення та обслуговування понад 4500 км доріг державного значення.

Про це повідомляє Економічна правда.

Дізнайтеся, які вживані автомобілі українці купують найчастіше. Український стартап запустив додаток для мандрівників.





На правах реклами