Ми у Facebook
01.11.2020, 15:35

В Іспанії протести проти карантинних обмежень переросли в сутички

У Мадриді внаслідок заворушень, які почалися після мирної демонстрації проти карантинних обмежень, постраждали троє поліцейських, 30 осіб було затримано. Протести відбулися і в інших містах Іспанії.
У столиці Іспанії Мадриді в ніч на неділю, 1 листопада, мирні протести проти карантинних обмежень знову переросли в жорсткі сутички з поліцією. Після завершення протестної акції увечері в суботу, 31 жовтня, невеликі групи протестувальників влаштували вуличні бої з правоохоронцями, - пише dw.com.

На кадрах в ефірі іспанського телеканалу RTVE можна було побачити людей, які кидали каміння та підпалювали контейнери зі сміттям. Унаслідок заворушень постраждали троє поліцейських, 30 осіб було затримано. Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив, що ірраціональні та насильницькі протести є неприпустимими.

Тим часом у Барселоні відбулися протести проти примусового виселення неплатоспроможних квартиронаймачів, які також переросли в сутички з поліцією. Одну особу було затримано. Днем раніше в адміністративному центрі Каталонії внаслідок заворушень було затримано 15 осіб, поранення дістали 20 поліцейських та семеро демонстрантів. У ніч на неділю протести та сутички відбулися ще в кількох містах Іспанії.

Нагадаємо, що 29 жовтня іспанський уряд подовжив до 9 травня 2021 року надзвичайний стан, запроваджений у країні через пандемію COVID-19. У багатьох містах вночі діє комендантська година. У країні зачинені кіно, театри та фітнес-клуби, проте школи та дитячі садочки далі працюють.





На правах реклами