Ми у Facebook
04.11.2020, 21:41

Словаччина змінила умови в'їзду на кордоні з Україною

Словаччина з 9 листопада планує почати проводити тестування на антиген до COVID-19 на кордоні з Україною.
Як повідомили у Держприкордонслужбі, крім цього, з 2 листопада в'їзд до Словаччини дозволено лише громадянам, які мають негативний ПЛР-тест на коронавірус, - пише "Суспільне".

За даними МЗС, на територію Словацької Республіки дозволено в’їзд громадян України:

з постійним або тимчасовим дозволом на проживання на території Словаччини;
родичів громадян України (дружина/чоловік, неповнолітня дитина, батько/мати неповнолітньої дитини) з постійним або тимчасовим дозволом на проживання на території Словацької Республіки.
Також там обов’язкова домашня самоізоляція, а на 5-ий день після приїзду необхідно робити тест на COVID-19. Самоізоляція закінчується після отримання негативного результату.

У разі в’їзду на територію Словаччини через пункти пропуску, де не проводяться перевірки, необхідно подавати зазначений негативний результат до відповідного регіонального органу охорони здоров’я.

Режим тимчасового транзиту до держави ЄС (окрім країн, які мають спільний кордон з Україною) дозволений за умови, шо в ній громадянин України має дозвіл на проживання (тимчасовий або постійний). Час перебування в Словаччині – не більше 8 годин від моменту в’їзду.

Що відомо
Міністерство охорони здоров’я оновило список країн "червоної" та "зеленої" зони відповідно до ситуації із захворюваністю на COVID-19. До "червоної" зони додалися сім держав світу.





На правах реклами