Ми у Facebook
05.11.2020, 08:00

На Рівненщині з "погибаючого" будинку культури "виросла" школа

Аварійна будівля із застарілим фасадом та занедбаними приміщеннями – таким раніше був тогочасний будинок культури в селі Жобрин Рівненського району. Його звели на початку 90-х років, однак довгий час він не функціонував через абсолютну зношеність.
Нині занедбаний будинок культури перетворили на сучасну школу, де скоро навчатимуться 210 учнів із сіл Жобрин, Углище, Руда Красна та Мочулки.
Як розповів в.о. директора департаменту будівництва та архітектури Рівненської ОДА Андрій ЯРУСЕВИЧ, за два роки будівлю реанімували.

“Торік реконструювали та утеплили фасад, замінили вікна. Цьогоріч в рамках Національного проєкту “Велике будівництво” продовжили внутрішнє облаштування. Зокрема, перепланували кабінети, укріпили стіни та стелю, відновили сходи, облаштували пожежну сигналізацію. Також провели роботи з благоустрою території біля школи”, – зазначив Андрій Ярусевич.

Де на Рівненщині учні навчаються дистанційно

За словами директора школи Віктора ПАНЧЕЛЮГИ, зараз школярі вчаться у дві зміни в декількох приміщеннях, початківці, учні середньої та старшої школи розділені. Це незручно як дітям, так і вчителям. Введення в експлуатацію Жобринської ЗОШ дасть можливість організувати якісний навчальний процес в одну зміну.

У новій школі буде 12 класів, учительська, виробничі майстерні, актова та спортивна зали, костюмерна, гардеробна, а також медичний блок, читальна зала та кімната охорони.







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ