Ми у Facebook
06.11.2020, 09:00

Трамп заявив, що у нього намагаються вкрасти голоси

У США тривають підрахунки голосів на президентських виборах, що відбулися 3 листопада. Шанси у двох кандидатів майже рівні, за попередніми даними, лідирує Джозеф Байден.
Напруга росте, Дональд Трамп виступив із заявою про фальсифікації.

Глава Білого дому звинуватив представників Демократичної партії у тому, що вони намагаються позбавити його перемоги на виборах за допомогою фальшивих голосів.
При цьому Трамп не навів жодних доказів для обґрунтування своєї заяви, повідомляє Укрінформ.

"Якщо порахувати законні голоси, я легко перемагаю. Якщо порахувати фальшиві голоси, вони можуть спробувати вкрасти вибори у нас", - заявив Трамп.

Він хоче оскаржити результати голосування у всіх штатах, де перемагає Байден і виступає за припинення обробки бюлетенів, які надійшли поштою. Також Дональд Трамп звинуватив "великі ЗМІ, великі гроші та великі технології" у "втручанні у вибори", а "безнадійну корупцію" у виборчих комісіях у деяких містах - у фальсифікації голосів.

Вибори президента США: Як відбувається підрахунок голосів

Чинний президент США заявив, що в підсумку переможе на виборах, і пообіцяв тривалу юридичну боротьбу за оскарження результатів.

Тим часом Байден стрімко скорочує розрив у ключовому штаті Пенсильванія, без якого Трампу не перемогти – повідомляє CNN.

За інформацією Агентства The Associated Press, поки що лідирує Байден, у нього 50,5 відсотка голосів виборщиків. У Трампа - 47,9. Підрахунок може тривати ще декілька днів.






На правах реклами