Ми у Facebook
13.11.2020, 08:00

Рівненську дитячу лікарню відвели для ковід-пацієнтів

Дитячу міську лікарню у Рівному перепрофільовують для хворих на COVID-19
Один корпус закладу готують для пацієнтів з коронавірусом. Облаштовують палати, кисневі розетки та інше. Щоправда, розраховують приймати лише дітей. Дорослих ні. Для цього немає необхідної кількості кисню, а також не підготовлений персонал. Про це йдеться у сюжеті телеканалу Рівне 1.

Рівненська міська дитяча лікарня на вулиці Чорновола розрахована на 150 маленьких пацієнтів. Наразі під ковідних хворих готують окремий корпус, а саме педіатрію №2 та 3. У корпусі планують розмістити 40 маленьких пацієнтів з ковід. Деякі палати перероблять на одномісні. Підготовка триває у процесі ремонту одного з поверхів. Зазначають, за час пандемії у них було до десятка маленьких пацієнтів з ковід. Хворих дітей при госпіталізації постійно тестують на коронавірус.



Тамара з 7-ми річною донькою вже кілька днів у лікарні. У дитини була висока температура. Дівчинку лікують і вже протестували на коронавірус. Результат негативний. У корпусі є 6 кисневих точок. Планують аби їх було 16. Кажуть, для лікування дітей з ковід, наявного у них кисню вистачить. Якщо мова йтиме про розміщення дорослих – то ні. Приймати дорослих хворих – у лікарні не готові. І проблема не лише у кисні.

Тому готуються до госпіталізації лише маленьких хворих з ковід. Кажуть, кисневі точки облаштують власними силами, а от обладнання не вистачає. Тому потребують допомоги. Поки відділення перепрофільовують, дітей у яких виявлятимуть ковід, направляють в обласну лікарню. Завершити усі роботи у міській дитячій планують за 2 тижні. І додають, діти легше переносять коронавірус ніж дорослі. Тому сподіваються, що критичної ситуації із заповненням ліжок не виникне.





На правах реклами