Ми у Facebook
13.11.2020, 19:30

Як працюватимуть школи і садки під час посилення карантину

В Україні знову посилюють карантинні обмеження
Школи та дитячі садки в Україні можуть працювати під час загальнонаціонального карантину. Закриватися вони повинні, якщо понад 50% учнів і персоналу пішли на самоізоляцію. Про це йдеться в постанові уряду про посилення карантину в країні.

Установи дошкільної, загальної середньої, позашкільної, спортивного та спеціалізованого творчої освіти заборонено відвідувати, якщо на самоізоляції через контакт з хворим коронавірусів знаходяться понад 50% здобувачів освіти та персоналу установ. Також передбачається заборона на відвідування інших освітніх закладів групами понад 20 осіб.

Уряд запровадив в Україні загальнодержавний “карантин вихідного дня”. Він діятиме з опівночі суботи до опівночі понеділка в проміжку з 14 по 30 листопада 2020 року.



У цей час заборонятиметься робота закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів та розважальних закладів. На вихідних буде діяти повна заборона роботи культурних закладів, спортзалів, фітнес-центр, закладів розміщення, в тому числі готелів (окрім тих, що виконують соціальні функції).

Водночас у цей період працюватимуть продуктові магазини, супермаркети, 60% площі яких відведено під торгівлю продуктами, аптеки, транспорт, заправки, ветеринарні аптеки та фінзаклади для населення. Заклади громадського харчування будуть працювати лише на винос. Також із 10 до 12 години вводяться пріоритетні години для обслуговування пенсіонерів.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ