Ми у Facebook
14.11.2020, 19:00

Доларове дерево: як доглядати в домашніх умовах

Свою назву рослина отримала завдяки зеленому, глянцевому красивому листю. Кілька останніх років однією з популярних рослин серед "вічнозелених вазонів" є доларове дерево - заміокулькас. Згідно практиці фен-шуй, ця квітка своїм власникам обіцяє благополуччя і багатство.
Заміокулькас потребує мінімального догляду в домашніх умовах. Однак деякі нюанси в догляді рослини все ж є.
- Освітлення. Заміокулькас світлолюбний, тому йому потрібно вибрати добре освітлене місце. Однак перші кілька днів квітка повинна адаптуватися до нових умов, тому їй потрібно підібрати місце з півтінню. Надалі рослину можна поставити на підвіконня, притіняючи її від прямих сонячних променів. В іншому випадку листя може отримати опік і покритися жовтими плямами.

-Температурний режим. Добре рости і цвісти доларове дерево буде в літній період при температурі в приміщенні +25С. Взимку квітці потрібна нижча температура, за якої вона буде набиратися сил для активного росту в літній період. Квітникарі рекомендують тримати рослину при температурі не більше +16С. Можна навіть виносити горщик з заміокулькасом на утеплену лоджію, якщо температура там не буде опускатися нижче +12С.
-Вологість повітря. Рослині необхідний вологий клімат, досягти якого можна двома способами: Оскільки листя у доларового дерева м'ясисте, то від нестачі вологості рослина страждати не буде. Встановлена на підвіконні рослина в опалювальний сезон буде почувати себе погано. Тому при таких умовах листя рекомендується протирати вологою ганчіркою.
- Правильний режим поливу - це ключовий момент при догляді за доларовими деревом. Рослина може обійтися без вологи більше тижня. Тому заміокулькас відмінно підійде тим, хто часто або на тривалий час покидає свою квартиру.






На правах реклами