Ми у Facebook
15.11.2020, 15:30

Як правильно зберігати яблука, щоб смакувати до весни

Які засоби допоможуть зберегти свіжі яблука до самої весни
Щоб яблука залишалися свіжими до весни, важливо вибрати оптимальний спосіб їх зберігання. Для цього потрібно враховувати обсяг врожаю і ресурси, які є у вашому розпорядженні, інформує Ukr.Media.

Пергамент

Якщо яблук не дуже багато, загорніть кожне з них в невеликий шматочок пергаменту, а потім розкладіть по дерев'яних ящиках або пластикових контейнерах. Пергамент буде вбирати надлишки вологи і дозволить фруктам вільно «дихати», за рахунок чого можна уникнути появи гнилі і грибка. У такому вигляді фрукти краще зберігати на заскленому балконі, в коридорі або в сараї, якщо урожай залишиться на дачі.

Бджолиний віск

Розтоплений бджолиний віск створить на поверхні яблук захисний шар, який запобіжить вплив повітря, мікробів і грибкових інфекцій. Якщо фруктів небагато, просто занурте їх в заздалегідь розтоплений віск. Багато дрібних яблук розкладіть по 5-літровим банкам, помістіть між верхніми фруктами по невеликій свічці, запаліть їх і швидко закатайте ємності кришками. Коли кисень в банках закінчиться, свічки згаснуть, а віск рівномірно розподілиться по яблуках.

Розчин прополісу

Урожай фруктів, оброблений розчином прополісу, буде захищений від впливу грибка, шкідливих мікробів і паразитів, за рахунок чого буде зберігатися набагато довше. Обробіть яблука розчином, ретельно просушіть їх і приберіть на зберігання в дерев'яний ящик, пластиковий контейнер або плетений кошик, присипавши зверху сухим річковим піском або тирсою.



Рослинна олія

Обернувши кожний плід в щільний папір, просочений олією, ви захистите фрукти від контакту один з одним, від всихання і впливу шкідливих бактерій. Обгорнуті промасленим папером яблука потрібно зберігати при низькій температурі і відносно невисокій вологості (не більше 40-50%), інакше вони почнуть підгнивати. Найвдалішим рішенням буде засклений балкон, антресоль в коридорі або утеплений сарай на дачі.

Поліетилен

Урожай, розкладений по невеликих поліетиленових пакетах або мішкам, буде добре захищений від впливу будь-яких негативних факторів зовнішнього середовища. Спочатку винесіть фрукти на пару годин в прохолодне приміщення, потім розкладіть їх по пакетах або мішках і щільно зав'яжіть їх, щоб повітря не потрапляло всередину. Наповнені пакети складіть в відповідну тару (коробки, ящики і т.д.) і приберіть їх на балкон.

Обмеження

Щоб зберегти свіжість і смак яблук якомога довше, відмовтеся від невідповідних «сусідів». Урожай не слід зберігати поруч з цибулею і часником, тому, що це додасть їм помітну гіркоту. Також відмовтеся від спільного зберігання з картоплею. Це зіпсує смак і зменшить термін зберігання всіх запасів, тому відкладіть овочі і фрукти якнайдалі один від одного.





На правах реклами