Ми у Facebook
16.11.2020, 12:31

Іспанські вчені виявили нову небезпеку жирної та солодкої їжі

Вживання в їжу надмірної кількості жирів і вуглеводів у вигляді кондитерських виробів або фастфуду пов’язують з підвищеним ризиком діабету й захворювань серцево-судинної системи.
Нові дослідження показують, що шкода від нездорового харчування може бути ще більшою, ніж вважалося раніше, - пише "Lady Health".

Дослідники з Університету Ровіра і Вірхілій в іспанському Таррагоні встановили, що дієта з надмірно оброблених продуктів, багатих жирами і цукром, підсилює запальні процеси в організмі. Вони вважають, що це може призвести до болю в м’язах. Про результати дослідження повідомляє Study Finds.

Вчені провели експеримент на мишах. Їх протягом шести тижнів тримали на різних нездорових дієтах, і в процесі заміряли рівень електричної активності в м’язовій тканині. Це дозволило спостерігати процес, званий кістково-м’язовою нейротрансмісією.

Навіть через кілька тижнів рівень кістково-м’язової нейротрансмісії в організмі піддослідних мишей показував на те, що тварини продовжують відчувати м’язові болі.

Лікарі назвали головну причину появи хвороби Паркінсона

Раніше вважалося, що вони пов’язані з підвищеним навантаженням на м’язи через надмірну вагу, проте піддослідні миші на той час вже повністю відновили нормальну масу тіла.

Результати експерименту показують, що болі в м’язах при неправильному харчуванні не пов’язані безпосередньо з механічним перевантаженням, а можуть викликатися порушенням обміну речовин в організмі.

“Ймовірно, вони пов’язані з системними подіями в організмі”, – пояснює автор дослідження Манель Сантафе.





На правах реклами