«Корисна програма»: як правильно вибирати і готувати каші?
«Каші містять необхідні для енергії складні вуглеводи і позитивно впливають на наше здоров'я в тому випадку, якщо їсти їх в першій половині дня і віддавати перевагу цільним зернам, - розповідає Олександр Лук'яненко. - Гречка нормалізує тиск і рівень холестерину в організмі. Рис - гіпоалергенний, він незамінний, коли організм погано засвоює білок. Кукурудзяна каша сприяє ефективній роботі системи травлення. Вівсянка забезпечує організм енергією з ранку і до самого вечора, а крім того, багата антиоксидантами, омега-3 жирними кислотами і фолієвою кислотою. Користь пшеничної каші в тому, що вона насичує організм калієм, залізом, кальцієм, фосфором, регулює роботу кишечника і стимулює мозкову діяльність. Але в ній є глютен, тому алергікам слід ставитися до неї обережно».

Який глікемічний індекс у різних каш? Чи є в кашах швидкого приготування якісь корисні речовини? Як правильно вибирати, промивати і зберігати крупи? Що краще - варити кашу на молоці або на воді? І які вишукані страви можна приготувати з різних круп? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук'яненко і експерти «Корисної програми»: гастроентеролог Тетяна Куліш, експерт з якості та безпеки харчових продуктів Наталія Сілонова, шеф-кухар Іван Меланович. Корисними порадами з приготування каш поділиться зоряний експерт програми - оперна співачка Олена Гончарук.
«Щоранку прислухаюся до себе: яку кашу я б з'їла сьогодні, - каже Олена Гончарук. - Іноді хочеться приготувати рис з маслом, іноді вівсянку з фруктами і медом, іноді кіноа з яйцями пашот, лососем і авокадо. А буває, з вечора заливаю кефіром промиту зелену гречку, щоб вранці її з'їсти без варіння. Так створюю з ранку собі настрій. Якщо у вас є свої «улюбленці» в списку круп, пам'ятайте головна порада експертів: не налягати на один і той самий продукт. Навіть найкориснішу на світлі кашу не потрібно їсти щодня. У кожної каші - свій склад вітамінів і мікроелементів. Зробивши свій раціон різноманітним, ви будете отримувати більше корисних речовин».
Випуск ток-шоу, присвячений кашам, дивіться завтра, 17 листопада, о 10:00 на телеканалі «Інтер».

Також на цьому тижні глядачі «Інтера» побачать й інші випуски «Корисної програми».
У середу, 18 листопада, о 10:00 на «Інтері» - випуск про те, на що звертати увагу при виборі і приготуванні буженини.
Буженина - це не вид м'яса, як думають багато хто, а спосіб його приготування - одним великим шматком. Як вибрати м'ясо для буженини? У чому його маринувати і як краще запікати? Які є нюанси у виробництві цього делікатесу? На що звертати увагу при покупці? І як приготувати оригінальне святкове блюдо за рецептом шеф-кухаря? Зоряний експерт ток-шоу - радіоведуча Вікторія Зубрейчук.
У четвер, 19 листопада, о 10:00 на «Інтері» - програма про цибулю.
Стародавні вчені використовували розрізану цибулину як наочний посібник з вивчення астрономії. Вони вважали, що Земля, як і цибуля, має кілька сфер-оболонок. У наш час цибуля присутня майже в кожній страві! Всім відомі не тільки харчові, але і її лікувальні властивості. Що говорить про це сучасна медицина? Які сорти цибулі краще запікати, які маринувати, а які більше підходять для смаження? При якому способі приготування краще зберігаються вітаміни і мікроелементи? І які незвичайні і смачні страви можна приготувати з цибулі, розповіли експерти «Корисної програми». Зірковий гість ток-шоу - телеведуча Світлана Вольнова.
У п'ятницю, 20 листопада, о 10:00 в ефір «Інтера» вийде випуск «Корисної програми» про стейки.
За даними досліджень, соковитий м'ясний стейк входить в десятку найсмачніших і популярних продуктів у світі. За які риси його так цінують? Яке м'ясо найбільше підходить для приготування стейка? Як вибрати якісну і безпечну яловичину на прилавках магазинів? Якими бувають ступені підсмажування стейків? На ці питання в студії ток-шоу дадуть відповідь ведучий Олександр Лук'яненко, телеведучий Андрій Доманський та інші експерти «Корисної програми».
А в суботу, 21 листопада, о 10:00 на «Інтері» глядачі побачать програму, присвячену салу.
Сало вважається українським національним продуктом. Однак до сих пір мало хто знає, як правильно його вибирати і готувати. Яке сало корисніше для здоров'я - солоне, копчене, варене або запечене? Скільки його можна з'їсти без шкоди для фігури? Як вибрати якісне сало, щоб порадувати себе і гостей улюбленою закускою? Де правильно його зберігати і як красиво подати? На ці питання відповіді в студії ток-шоу дадуть експерти програми і заслужений артист України Віталій Борисюк.
Текст і фото - пресслужба Інтер

Запечене м’ясо, яке тане в роті: простий секрет соковитості та апетитної скоринки

Соковите, ніжне всередині та рум’яне зовні — саме таким прагне бачити м’ясо кожен кулінар. Однак навіть досвідченим господиням не завжди вдається досягти ідеального результату. Професійні кухарі розкрили свій незвичний, проте дієвий лайфхак, який допоможе приготувати справді досконалий м’ясний шедевр.
переглядів: 88
Розклад богослужінь та освячення пасок у кафедральних соборах Рівного

Розклад богослужінь оприлюднили на офіційній сторінці Рівненської єпархії ПЦУ.
переглядів: 292
Експерти назвали країну, яка найбільше підходить для туристок-одиначок

Соло-туризм не менш популярний у світі, аніж відпочинок у гучній компанії. Але яка країна підійде найкраще для такої подорожі?
переглядів: 337
Як безпечно зняти скотч із вікон: ефективні методи, які не зашкодять склу

Після святкових декорацій або профілактичного заклеювання вікон задля безпеки українці стикаються з проблемою: як зняти скотч, не пошкодивши скло?
переглядів: 313
Мерехтливі крашанки у тренді Великодня 2025

Цьогорічним святковим хітом у соцмережах стали так звані «мерехтливі» великодні яйця — стильний і простий спосіб оновити традиційне фарбування. Такий ефект можна легко досягти, скориставшись звичайною пляшкою червоного вина.
переглядів: 400