Ми у Facebook
28.11.2020, 11:00

"Яке щастя відчувати смак і запах кави", - рівнянка розповіла, як пережила коронавірус

Все частіше у соціальних мережах рівняни діляться своїми враженнями про перебіг хвороби COVID-19 та розповідають історії, як вдалося подолати хворобу.

Одну з таких на своїй сторінці у фейсбук розповіла рівнянка Ольга Шопук. Вона та її родина пережила коронавірус і тепер вона точно знає, що недугу не варто недооцінювати. А тим паче хвороба дає шанс по-особливому сприймати, здавалося б, звичні речі, як відчуття запаху та смаку...

Лікарні для ковід-пацієнтів Рівненщини забезпечили киснем

Завжди краще пишеться про те, що вже минуло і стихло, що пережито і перегорнуто.
Просто виходиш у світ після тривалої відсутності. У той світ, де нічого не змінилося. Ті ж самі люди, ті самі черги ( які там дистанції), ті самі маски на бородах і розмови про те, що той вірус то вигадка .... А ще нависаючі люди за тобою на касі.
У жодному разі не маю потреби чи бажання когось повчати. Просто завжди і в усьому має бути міра та адекватність.
🍂 Хворіти неприємно та боляче, навіть якщо вам пощастило і це легкий перебіг хвороби. Коли нема сил піднятись і болить навіть волосся на голові, чомусь виникає думка: я не хочу знати, що відчувають люди зі складним перебігом.
🍂 Будьте уважні до себе та близьких. Моїми першими симптомами були сильні болі у спині. Якби не втрата нюху у чоловіка, я б аж ніяк не пов'язала це з " короною". І коло контактних осіб охопило б як мінімум колег.
🍂 Будьте терплячі та адекватно сприймайте реальність: 3-4 дні у черзі на ПЛР а потім 5 днів чекати результат.
Фактично ми отримали результати, коли в чоловіка уже зникли симптоми)
Тобто весь тиждень діти та я залишались удома, бо таке прийняли рішення, хоч мали право ходити до школи та на роботу ☹️ Так, країна абсурдів. Тому, уважно придивляйтесь до себе та близьких. Краще залишитись вдома, аби не наражати на небезпеку інших. Той, хто хворіє досить легко може інфікувати того, хто потребуватиме кисню... Нажаль. Кисню, якого так не вистачає. Тому, не відчуваєте запахів- дзвоніть лікарю і залишайтеся вдома.
🍂 Якщо вже так сталось і ви на карантині чи лікарняному, спробуйте продумати, що вам потрібно і хто може вам у цьому допомогти. Мінімальний запас продуктів. Багато пити!!!!! Навіть якщо зовсім не хочеться. Пити!!!! Обов'язково! Вода, компот, чай, морс - будь - що. Пити постійно.
🍂 Якщо стан задовільний і температура не висока, достатньо приймати вітаміни: С, Д та цинк. Якщо є сили гуляти. Так, подалі від людей, а краще в лісі, але ходити і дихати!!!!!
🍂 Озирніться довкола. Можливо, саме зараз хтось потребує допомоги. Що ми знаємо про своїх сусідів? Можливо, саме зараз на ізоляції мама з маленькими дітьми, чи люди похилого віку..... Пакунок до дверей - це так просто.
🍂 Завжди залишаємось людьми!
Захворіти може кожен із нас, будь де. З жахом згадую, як пів року тому на людей "кидались" в прямому значенні цього слова. Людина, що захворіла, одужає, а от " всезнаючі експерти" навряд.
🍂 Не панікувати! Не підігрівайте градус, це здоров'я точно не додасть. Думайте про хороше. Слухайте хороші позитивні розповіді, приємну музику. І пам'ятайте: легше переносять хворобу оптимісти!
🍂Мені пощастило, бо мала теплу і міцну підтримку. Бо друзі і рідні були поруч, нехай навіть ізольовано. І коли говориш, що нічого не потрібно, тобі все ж приносять пакет фруктів - це до щему приємно !

Люди, цінуйте працю лікарів. Повірте, мало хто з нас хотів би працювати в таких умовах. Недоречно дорікати сьогодні Гіпократом. Краще зайвий раз помийте руки та не вештайтесь супермаркетами без потреби.
🍂 Цінуйте один одного. Бережіть себе. Хвороба неприємна, підступна і жорстока, та ми навчимось з нею жити і перемагати.
Будьте здорові!
Ну і яке ж це задоволення відчувати аромат та смак кави!





На правах реклами