Ми у Facebook
28.11.2020, 12:15

Сповідь рівненського донора: що потрібно знати початківцям

Кожні кілька секунд хтось у світі потребує крові. І саме добровільна та регулярна пожертва рятує мільйони життів щороку.
Рекрутер Донорстворівне днями опублікували на своїй сторінці у Facebook - розповідь одного донора про здачу крові з вени:

"Що стосується фізичних відчуттів, то нічого надзвичайного. Це зовсім не боляче, може, навіть менш неприємно, ніж брати кров з пальця, що я особисто, наприклад, не люблю робити. Просто треба полежати декілька хвилин і постискати кулак, поки надійде потрібна кількість крові. А що стосується емоцій – приємно розуміти, що допомагаєш комусь. Ти витрачаєш лише пару годин, а когось твоя кров може врятувати. І це не просто пафосні слова, а насправді реальні випадки, коли від того, чи знайдеться донор, залежить життя людини. На жаль, зараз у багатьох медичних закладах відчувається дефіцит донорської крові, тому це не та сфера, де можна сподіватися, що і так знайдеться хтось інший, хто допоможе. Власне, донорам в Україні можна брати собі девіз аеромобільних військ: «Ніхто, крім нас». Тому, якщо хтось сумнівається, чи здавати кров, чи забити на це, треба розуміти, що саме твоя кров нікуди не пропаде, а точно дуже допоможе комусь і, можливо, навіть врятує".





На правах реклами