Ми у Facebook
29.11.2020, 11:30

Сьогодні у католиків Рівного починається Адвент – час очікування Різдва

Сьогодні, 29листопада 2020, у римо-католиків розпочався Адвент – час очікування Різдва.
Адвент у перекладі з латинської мови означає «прихід», тобто прихід у світ Христа (час перед Христовим Різдвом). Тривалість Адвента близько чотирьох тижнів, що включає, як правило, 4 неділі, іншими словами, 3 повні тижні з додаванням від 1 до 6 днів в залежності від того, на який день тижня припадає Різдво. Адвент триває у християн західного обряду чотири тижні – до 24 грудня.

Традиції Адвента

Найвідомішими традиціями Адвента є Вінок Адвента (Різдвяний вінок), Календар Адвента (Різдвяний календар) і Різдвяні сходи.

Вінок Адвента - це найбільш поширена по всьому світу традиція. Зазвичай він робиться з ялинових гілок, сплетених в коло дротом або волосінню, в які вплетені чотири свічки, кожна з яких має свій символічний духовний сенс.Цього дня запалюють першу свічку у вінку Адвента – свічку Пророцтва. (Вона символізує старозавітні пророцтва пришестя Спасителя).

Друга традиція, пов'язана з періодом Адвента - це сходи. Але незвичайна. Найчастіше її влаштовують у класах недільних шкіл. В ідеалі - це кілька сходинок, відповідних днях Адвента. У самій верхньої сходинки розміщується Віфлеємська зірка, а у самій нижній - порожні ясла з сіном. А на сходах фігурка немовляти Христа, яка з кожним днем, у міру наближення Різдва, опускається на сходинку нижче, щоб 25 грудня виявитися в яслах.

І третя - сама у нас поширена традиція, яка доставляє радість дітям це Адвент Календар, що допомагає їм дочекатися чарівну Різдвяну ночі. Це може бути досить хитромудрий пристрій з 24 дверцятами, за кожною з яких ховаються маленькі солодощі. Кожен день дітям дозволено відкривати по одній дверцятах. Черга останньої настає 24 грудня.

Завершується Адвент Різдвяною ялинкою і святковою вечерею. В різдвяну ніч католики відвідують костьоли аби взяти участь в святковій літургії.


До слова, у цей час Церква закликає віруючих присвятити свій час молитві, посту та добрим справам, а також взяти участь у реколекціях – духовних роздумах, які проводять католицькі громади.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

25.04, 13:00 Центр міста розквітає : У Рівному встановлюють писанковий сад

25.04, 12:33 Рівнянки достроково отримали можливість виступати у Суперлізі

25.04, 12:20 На Рівненщину прибув п'ятий евакуаційний потяг: Де поселять людей

25.04, 12:00 Прощання з Героями: У Рівному віддали останню шану Андрію Костюкевичу та Ігорю Кудріну

25.04, 11:36 Що робити, якщо розбився ртутний термометр: ефективні поради

25.04, 11:00 Роковини аварії на Чорнобильській АЕС: У Рівному відбудеться мітинг

25.04, 10:30 Двоє жителів Рівненщини втратили тисячі гривень, бо скористались шахрайською "допомогою"

25.04, 10:12 Нове життя: Жінка виїхала з Донеччини, народила на Кіровоградщині, а житиме на Рівненщині

25.04, 09:59 «Здав» неіснуюче житло трьом різним людям: жителя Рівненщини судитимуть за шахрайство

25.04, 09:39 У Майї свято: Рівненський зоопарк запрошує на частування до тапіра