«Корисна програма»: як зробити правильний бульйон?

Курячий бульйон здавна вважається одним з найбільш корисних страв при різних захворюваннях, в тому числі при застудних. Чи так це насправді?
«У бульйон з птиці переходить багато корисних речовин, в тому числі амінокислоти, які зміцнюють імунну систему, - пояснює гастроентеролог Інна Бутько. - Також курячий бульйон має загальнозміцнювальну дію і допомагає організму боротися з нездужанням. Для варіння краще вибирати не бройлерних, а супових курей, термін життя яких 5-6 місяців. У них більше сполучної тканини, більше білків, які роблять бульйон не тільки ароматним, але і поживним. Якщо ж ви готуєте бульйон з магазинної курки - першу воду бажано злити. Так ми позбавляємося від антибіотиків, нітратів, гормонів та інших стимуляторів росту, що потрапляють в курку з корму і води. До речі, вторинні бульйони кращі і для м'ясних супів».
З якої частини птиці виходить найкорисніший бульйон? Як зробити його прозорим? Чим бульйон відрізняється від «Консоме»? І в чому особливості приготування італійської «Пастіни», японського «Дасі» та фінського «Калакейтто»? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук'яненко й експерти «Корисної програми»: гастроентеролог Інна Бутько, експерт з якості та безпеки продуктів Богдана Леонова, шеф-кухар Антон Рукавиця. Зірковий гість «Корисної програми» - телеведуча Жанна Тихонова.
«Найекзотичніший бульйон, який я куштувала, - рибно-м'ясний, зі східної кухні, - розповідає Жанна Тихонова. - У звичайному житті найчастіше варю бульйон з птиці. Щоб він вийшов прозорим, але при цьому насиченим, дотримуюся простих правил. По-перше, солити потрібно до закладки овочів. По-друге, під час приготування не накривати каструлю кришкою, інакше піна не піднімається вгору, а відразу осяде на дні. Піну, звичайно ж, слід знімати. А якщо ви цей момент упустили, то можна збити білок яйця і тонкою цівкою влити в гарячий бульйон, постійно помішуючи. П'ятихвилинного кипіння більш ніж достатньо, щоб білок згорнувся. Виймати його шумівкою зовсім не обов'язково. Бульйон можна просто процідити».

Випуск ток-шоу, присвячений бульйонам, дивіться завтра, 1 грудня, о 10:00 на телеканалі «Інтер».

Також на цьому тижні глядачі «Інтера» побачать й інші випуски «Корисної програми».
У середу, 2 грудня, о 10:00 на «Інтері» - випуск про різні види тіста.
Листкове, дріжджове, пісочне, заварне, бісквітне ... В якому з видів тіста менше калорій? Чи буває воно взагалі без борошна? Що продається в українських магазинах і на ринках? Як вибрати тісто без небезпечних трансжирів і шкідливих консервантів? І які незвичні для нас інгредієнти додають в тісто в різних кухнях світу? Зоряний експерт ток-шоу - співачка Наталка Карпа.
У четвер, 3 грудня, о 10:00 на «Інтері» - програма про те, на що звертати увагу при виборі лимонів.

Не хочете хворіти взимку - вживайте лимони. Чи допомагають бабусині рецепти від хвороб? І як знайти кращі лимони в магазинах? Які саме купувати - тонкошкірі або товстошкірі, великі чи дрібні? Про що розкажуть запах, смак і консистенція лимонів? Скільки корисних речовин в сонячному фрукті? І як їдять лимони в різних країнах світу, розповіли експерти «Корисної програми». Зіркова гостя ток-шоу - телеведуча Світлана Леонтьєва.
У п'ятницю, 4 грудня, о 10:00 в ефір «Інтера» вийде випуск «Корисної програми» про вареники.

Письменник Микола Гоголь у своїх літературних шедеврах завжди оспівував вареники. Наприклад, його знаменита повість «Вій» містить згадку про найбільші вареники, які коли-небудь готувалися, - завбільшки з капелюха. А в «Вечорах на хуторі біля Диканьки» є фрагмент про те, як вареники самі стрибали в рот. І хоча вареники у нас їдять з давніх часів, знаємо про цю страву ми, виявляється, далеко не все. Як вибрати якісний заморожений продукт? Чому магазинні вареники часто розварюються? Чим відрізняються українські вареники від їхніх зарубіжних побратимів? І в чому полягає головний секрет приготування вареників, розкажуть експерти «Корисної програми», серед них - народна артистка України Світлана Білоножко.
А в суботу, 5 грудня, о 10:00 на «Інтері» глядачі побачать програму, присвячену пиріжкам.

З м'ясом, рисом, варенням, картоплею, печінкою або іншою начинкою... Пиріжки люблять і готують по всьому світу - їх смажать у фритюрі, на сковороді й запікають у печі. Як приготувати пишне й легке тісто для пиріжків? Які начинки - найпопулярніші? Чим корисні покупні пиріжки тв як домашні зробити особливими? На ці питання у студії ток-шоу дадуть відповідь ведучий Олександр Лук'яненко, шоумен Дмитро Коляденко та інші експерти «Корисної програми».
Текст і фото - пресслужба Інтер.

поради, вареники, пиріжки, бульйон, Інтер, Корисна програма, споживач
У поїзді Ковель — Київ, що проходить через Рівне, з'являться жіночі купе

З 25 липня 2025 року "Укрзалізниця" розширює перелік поїздів, у яких доступна послуга жіночих купе. Ця опція безпеки та комфорту тепер стане доступною і для пасажирок поїзда №98/97 Ковель — Київ, який є важливим маршрутом для жителів Рівненщини.
переглядів: 216
Розклад маршрутки Рівне – Тучин – Микулин: час, зупинки, вартість

Пасажири можуть скористатися маршрутками з Рівного до Тучина та Микулина, які щодня вирушають з Приміської автостанції біля залізничного вокзалу. Посадка — 1а платформа.
переглядів: 294
9 липня частина Острога залишиться без газу: повний список вулиць

В середу, 9 липня 2025 року, частина міста Острог залишиться без газопостачання. Відключення газу відбудеться з 09:00 до 17:00 у зв'язку з проведенням ремонтних робіт. Острозька міська рада заздалегідь попереджає мешканців про тимчасові незручності та надає перелік вулиць, які потраплять під відключення.
переглядів: 196
Як пережити літню спеку? Ключові поради, щоб не "розплавитися" влітку

З настанням літньої спеки питання комфорту та безпеки стає особливо актуальним. Надмірні температури можуть негативно впливати на самопочуття та здоров'я, особливо для вразливих груп населення.
переглядів: 198
Грецька кухня вдома: Простий рецепт оладок з помідорів для свіжої літньої закуски

Хочете додати на свій стіл щось незвичайне, свіже та сповнене літніх ароматів? Грецька кухня пропонує чудову ідею – оладки з помідорів з м'ятою та базиліком! Ця оригінальна закуска поєднує соковитість стиглих томатів з яскравими нотками свіжої зелені, створюючи легку, ніжну та надзвичайно ароматну страву.
переглядів: 183