Ми у Facebook
03.12.2020, 10:30

У Рівному "карантину вихідного" дня більше не буде, а що буде?

Упродовж трьох останніх тижнів в Рівному діяв карантин вихідного дня, а найближчим часом уряд може запровадити жорсткий локдаун.
Карантин вихідного дня запроваджували на три тижні - з 14 до 30 листопада.
Передбачалося, що це дозволить зменшити темпи захворюваності й водночас дасть змогу уникнути локдауну та наслідків, які він матиме для економіки.

Так, 2 грудня, на засіданні Уряду Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що «карантин вихідного дня» на наступні суботу і неділю запроваджуватися не буде. В Україні і на Рівненщині надалі діятимуть обмеження «помаранчевої» зони.

Про це повідомила Рівненська обласна державна адміністрація.


За вихідні дні останніх трьох тижнів спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби перевірили 3 876 закладів області. Фахівці виявили 364 порушення, склали 36 протоколів, а також виписали 295 приписів щодо усунення порушень. Недотримання правил виявляли переважно у магазинах промислових товарів, сфері побутового обслуговування населення. Окрім того, працівниками Нацполіції області складено 90 протоколів про порушення «карантину вихідного дня». Загалом, більшість закладів області припиняли свою роботу в «карантин вихідного дня».


До слова, cекретар РНБО Олексій Данілов напередодні сказав, що запровадження жорсткого локдауну в Україні - вирішене питання. Дискусії ведуться лише з приводу того, коли саме його запроваджувати. Денис мигаль запевнив, рішення не буде раптовим - влада повідомить українців про будь-яке посилення обмежень не пізніше, ніж за 7 днів до їх запровадження.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ