Ми у Facebook
06.12.2020, 16:41

Шмигаль: карантин може стати жорсткішим у січні. Що заборонять?

фото з prm.ua.

Прем'єр-міністр зазначив, посилаючись на Міністра охорони здоров'я, що у грудні система охорони здоров'я впорається з нинішнім навантаженням.
Та все ж таки карантин можуть зробити жорсткішим:

Проте, з урахуванням динаміки захворюваності, припускаємо, що запроваджувати більш жорсткі карантинні заходи доведеться вже в січні. Водночас держава робить усе, щоб українці якнайлегше пройшли зимові канікули заради безпеки. У п’ятницю Верховна Рада схвалила пакет законопроєктів, розроблених Урядом за ініціативи Президента, щодо підтримки людей та бізнесу в умовах посиленого карантину. Наразі ми спільно з місцевою владою працюємо над переліком можливих обмежень, для цього очільники міст та ОДА пройшли опитування та надали власну думку.
Зокрема, підтримують заборону або обмеження діяльності:
▪️ святкових концертів, дискотек і нічних клубів, масових заходів у приміщеннях, хостелів, ТРЦ — 100%
▪️ музеїв, кінотеатрів і театрів, закладів громадського харчування з організацією дозвілля — 95%
▪️ святкових ярмарків, спортзалів і фітнес-центрів — 90%
Водночас міські голови та керівники ОДА виступають за роботу з частковими обмеженнями громадського транспорту (не більше, ніж кількість сидячих місць), закладів громадського харчування (доставка або на винос) та готелів (без зон розваг та харчування),
- написав Денис Шмигаль на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Нагадаємо, зараз кордони закривати не планують. Степанов підписав документи для отримання вакцин від COVID-19: коли очікувати.





На правах реклами