Ми у Facebook
10.02.2021, 21:30

Жіноча консультація: які послуги рівнянки можуть отримати безкоштовно

Які послуги для українок безкоштовні в жіночій консультації
Українські жінки мають право на безкоштовний пакет послуг, аби стежити за своїм здоров’ям та вчасно потрапляти до спеціалістів на ранню діагностику. Детальніше про це розповідає Час-Дій.

До гінеколога пацієнтка має право звернутися без направлення. Його допомога безоплатна, якщо заклад уклав відповідний договір із НСЗУ за пакетом “Амбулаторна медична допомога”. За необхідності гінеколог призначить додаткові обстеження чи аналізи – УЗД, загальноклінічні та біохімічні лабораторні обстеження.

Українки також можуть обирати гінеколога, який буде вести вагітність, та пологовий будинок, в якому народжуватимуть. Місце проживання чи прописки не має значення. Жодних благодійних внесків платити не потрібно. Не потрібне для пологів і додаткове направлення.

Вагітна може розраховувати на такі безоплатні послуги:

– динамічне спостереження вагітності, включаючи контроль за станом здоров’я вагітної, повнотою обстежень та консультацій;

– організацію та проведення диспансерного нагляду (взяття на облік, розробка індивідуального плану ведення вагітності відповідно групи ризику);

– лабораторні та інструментальні дослідження згідно з галузевими стандартами;

– профілактику ускладнень вагітності і післяпологового періоду та інші.

Допомогти слідкувати за здоров’ям жінці може й сімейний лікар. До нього завжди можна звернутися, аби проконтролювати артеріальний тиск, рівень глюкози та холестерину в крові, індекс маси тіла. Також сімейний лікар може призначити пацієнтці, старше 40 років, мамографію. А жінку, якій виповнилось 50 років, відправити на колоноскопію.





На правах реклами