Ми у Facebook
16.12.2020, 08:02

Індексацію пенсій перенесли: коли українцям чекати підвищення виплат

Перерахунок пенсій до березня чекати не варто.
Перерахунок пенсійних виплат для українських громадян похилого віку відкладається до березня 2021 року, - пише "Главком".

Про це 13 листопада зробив заяву міністр фінансів України Сергій Марченко під час зустрічі з представниками ЗМІ. Повний текст інтерв’ю опубліковано на порталі Міністерства фінансів.

Чи подорожчає м'ясо перед святами?

Як інформував міністр фінансів, гроші в бюджеті на індексацію пенсій, яка проходить щороку, є. Ці кошти заплановані. Однак, за словами Марченка, в Мінфіні (Міністерстві фінансів) домовляються про терміни. В кращому випадку – пенсії перерахують в березні.

Але, зазначив міністр, може так статися, що і пізніше.

Марченко назвав причину відстрочки індексації пенсійних виплат. У фінансуванні ПФУ (Пенсійного фонду) нагромадилася величезна кількість невирішених проблем.

«Це проблема, яка потребує системного вирішення. Модернізація повинна бути глобальною. Можливостей то «побілити», то «пофарбувати», то «підкрутити» – вже немає. Трансферти Пенсійному фонду у 2021-му будуть досягати 195 мільярдів. Це – відповідь тим, хто сумнівається, що потрібні радикальні зміни», – сказав міністр.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ