Ми у Facebook
21.12.2020, 16:14

Як працюватимуть заклади культури Рівненщини під час новорічного карантину?

фото moderato.in.ua

У більшості закладів культури Рівненщини працюють резиденції Святого Миколая.
Про це повідомила керівниця управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк під час онлайн-брифінгу.

Найбільші з них у Тунелі кохання в Клевані, мікрорайоні "На Щасливому" у Рівному, Рівненському зоопарку, Здолбунівському РБК, Острозькій міській бібліотеці, клубі села Розваж на Острожчині.

фото з rv.gov.ua.
фото з rv.gov.ua.


З 19 грудня через карантин діють певні обмеження для культурних закладів. Зокрема, кількість учасників повинна бути не більше 20 людей, між ними повинна бути дотримана дистанція 1,5 м, глядацькі зали повинні бути заповнені не більше 50%.

«Але попри це наші обласні театри приготували святкові дійства для дітей, вони готуються до святкувань. Вистави будуть відбуватися з дотриманням усіх карантинних обмежень, адже вже з 8 до 25 січня на території України забороняється проведення усіх масових розважальних заходів. Таким чином заклади культури обслуговувати глядачів не будуть, за виключенням історико-культурних заповідників», - розповіла Любов Романюк.

За її словами, цей рік був складнии для закладів культури. Однак не зважаючи на цю ситуацію, вони стрімко адаптувалися до нових умов та перейшли в онлайн режими.

Зокрема бібліотеки, філармонії, театри продовжували працювати, відбувалися онлайн-ефіри та онлайн-семінари.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Нагадаємо, у Рівне прийде "Мистецька хуртовина".





На правах реклами