Ми у Facebook
23.12.2020, 11:40

В Україні почали тестування шкільних електронних журналів та щоденників

В Україні стартувала дослідна експлуатація системи електронних журналів та щоденників для середніх загальноосвітніх шкіл.


Про це заявив 22 грудня Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет під час круглого столу “Основні аспекти розвитку загальної середньої освіти Полтавської області” в Полтавській ОДА. Він повідомив про те, що вже підписав відповідний наказ, - пише "Вголос".

Шкарлет зауважив, що це система, яку розробляли у міністерстві і яка належить до автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту (АІКОМ), створеного на базі Інституту освітньої аналітики.

Е-журнали і е-щоденники будуть пристосовані для будь-яких гаджетів. Тут буде розміщена інформація про учнів, розклад уроків, відвідування занять, домашні завдання тощо. Ці дані будуть вносити вчителі. Батьки та учні також матимуть до неї доступ.

Міністр зауважив, що нова система має комплексну систему захисту інформації (КСЗІ) та відповідний сертифікат Державної служби спеціального зв’язку.

Доступ до модуля буде здійснюватися з ресурсу Electronic Journal.

На думку міністра, запровадження системи електронних журналів і щоденників дасть змогу зменшити обсяги бюрократичної роботи.





На правах реклами