Ми у Facebook
24.12.2020, 17:24

Нове прочитання Агати Крісті: на «Інтері» - прем'єра серіалу «Вбивства за алфавітом»

У неділю, 27 грудня, о 19:00 на «Інтері» - прем'єра британського міні-серіалу «Вбивства за алфавітом» (оригінальна назва - The ABC Murders).

Цей трисерійний детектив - екранізація одного з найвідоміших романів легендарної Агати Крісті. Головну роль - детектива Еркюля Пуаро - грає Джон Малкович «Небезпечні зв'язки», «RED», «Новий Папа»).



Події серіалу розгортаються в 1933 році. Пуаро стикається з серійним вбивцею на прізвисько ABC. Злочинець вбиває нічим між собою не пов'язаних людей в алфавітному порядку. Перша жертва - Аліса Ашер з Андовера, друга - Бетті Бернард з Бексхілл-он-Сі... Крім того, перед кожним вбивством він відправляє Еркюлю Пуаро глузливий лист із зазначенням місця й дати свого чергового злочину. Але щоразу детектив і поліція прибувають надто пізно...



За словами сценаристки Сари Фелпс, яка займалася адаптацією роману для екранізації, практично всі книги Агати Крісті - про жадобувлади, а не про вбивства: «Головний акцент у творах знаменитої письменниці зроблений не на тому, як людина була убита, а на тому, чому він мертвий, на причини його смерті. Насправді Крісті завжди пише про владу: на що люди здатні, щоб домогтися її та утримати. І я теж намагалася акцентувати увагу на цьому, коли працювала над сценарієм серіалу».

Трисерійний детектив «Вбивства за алфавітом» - це нове прочитання однойменного роману. А головний герой - Еркюль Пуаро - у виконанні Джона Малковича зовсім не схожий на звичний для нас образ легендарного детектива.

«Коли мені надіслали сценарій серіалу, я прочитав кілька сторінок і зрозумів, що це чудово, - розповідає актор. - До того ж мені дуже сподобався мій герой. Повинен зізнатися, що до цього я не знав Еркюля Пуаро. Звичайно, в молодості я читав якісь романи Агати Крісті й дивився фільми за її творами. Але образ цього детектива не відклався у мене в пам'яті. І я не бачив, як його зображували в кіно до мене. Тому я представив свій навмисно інший погляд на Еркюля Пуаро».

Крім того, телеглядачі не побачать в серіалі одного з ключових персонажів роману - капітана Артура Гастінгса. «Завдання Гастінгса в книзі - розповідати читачам про Еркюля Пуаро, пояснювати його вчинки, - каже сценаристка. - Я ж хотіла виділити фігуру детектива, залишити його одного, щоб показати масштаб цієї людини і його вразливість. А якщо Пуаро в серіалі захоче, щоб глядачі щось дізналися про нього, він сам про це розповість».



Одну з ключових ролей - інспектора Крома - грає Руперт Грінт, зірка фільмів про пригоди Гаррі Поттера. Молодий актор зізнається, що для нього робота у «Вбивствах за алфавітом» - новий і дуже цікавий досвід: «До цього я ніколи не грав такого серйозного й авторитетного персонажа. До того ж я великий шанувальник Джона Малковича і давно мріяв попрацювати з ним. Він виявився дуже класним хлопцем. Мені здається, він привніс в образ Пуаро щось особливе. Найцікавіше було грати сцени, де мій персонаж конфліктує з детективом через різні підходи до розслідування. Що стосується самого серіалу, то мені здається, що наша версія історії вийшла жорсткішою в порівнянні з тим, як ці події були описані в романі Агати Крісті».



Також у картині знялися Імон Фаррен, Ширлі Хендерсон, Ендрю Бачана, Тара Фітцджеральд, Фрейя Мавор, Аня Чалотра, Кевін МакНаллі і інші. Режисером виступив Алекс Габассі - постановник окремих епізодів серіалу «Хроніки Франкенштейна».

Чим закінчиться протистояння хитрого й зухвалого вбивці та легендарного детектива Еркюля Пуаро? Дивіться міні-серіал «Вбивства за алфавітом» у неділю, 27 грудня, о 19:00 на телеканалі «Інтер».

Текст і фото - пресслужба Інтер.






На правах реклами