Ми у Facebook
30.12.2020, 15:30

95-річна жінка з Рівненщини віддає пів пенсії військовим

У Рівненській області мешкає одна з найповажніших за віком волонтерок України. 95-річна Наталія Гошт вже понад 5 років допомогає українській армії. Як повідомляє Суспільне, жінка стала "Людиною року-2020".

Наталія Гошта мешкає у селі Довговоля Володимирецького району Рівненщини. У липні їй виповнилося 95. Вона є однією з найстаріших волонтерок регіону. Уже понад 5 років вона допомагає різним підрозділам Збройних сил України.
На потреби армії від самого початку війни на сході пані Наталія віддавала половину своєї пенсії.

"1770 гривень. Думаю, мені й тих рублів вистачить. Тисячу взяла, тих п'ять "двійок", та й принесла. Поклала, а він встав і фотографує. Потім всі знали, що я дала гроші солдатам", — розповіла Наталія про те, як стала волонтеркою.
Цього року, розповідає жінка, їй не вдалося допомогати грошима як раніше, тож вона стала допомогати продуктами: смаколиками, салом, консервацією. У 2017 році жінка стала почесною волонтеркою України та отримала медаль.



Жінка живе сама, своїх дітей не має. Разом з чоловіком виховували його 4-х дітей від першого шлюбу, де він овдовів.
Пані Наталія мріє дожити до перемоги і відсвяткувати її з бійцями. Вона говорить, що їй не шкода грошей, аби тільки швидше закінчилася війна.





На правах реклами