Ми у Facebook
03.01.2021, 15:15

Які православні свята будуть у січні?

prm.ua

Православна Церква України опублікувала список православних свят, які будуть в першому місяці року.
Ось про що йдеться на офіційній сторінці ПЦУ в мережі Фейсбук:

Перший місяць нового календарного року багатий на великі свята й події. На початку січня ми з трепетною радістю святкуватимемо подію народження Сина Божого. А напередодні, у Навечір’я Різдва Христового, ми також відзначатимемо й дуже важливу для Української Церкви подію. Два роки тому, 6 січня, було надано та до Києва привезено історичний документ – Патріарший та Синодальний Томос про автокефалію, який назавжди засвідчив, що єдина помісна Православна Церква України – незалежна та рівна в усьому з іншими Церквами-Сестрами.

Наступного дня після Різдва Христового, ми відзначаємо Собор Пресвятої Богородиці. Цього дня Свята Церква прославляє Пресвяту Діву Марію. А у неділю після Різдва Христового, 9 січня, – праведного Йосифа Обручника, царя Давида і Якова, брата Господнього за плоттю.



Ближче до середини місяця, 14 січня, відзначається Обрізання Господнє, а також в цей день ми вшановуємо пам’ять святителя Василія, архієпископа Кесарії Каппадокійської та святителя Петра Могилу митрополита Київського й Галицького, та всієї Руси.

19 січня Святе Богоявлення та хрещення Господа Бога і Спасителя нашого Ісуса Христа. А вже 20 січня Собор Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана
.

Нагадаємо, ПЦУ продовжує приймати записки через Інтернет.
Церковний календар на 2021 рік: православні свята і пости.





На правах реклами