Ми у Facebook
10.01.2021, 10:30

В Україні різко подорожчав інтернет і зв’язок

В Україні різко піднялися ціни на зв’язок та інтернет
У нашій країні різко піднялися ціни на зв’язок і інтернет. Уже з першого січня поточного року «Укртелеком», найбільший в Україні оператор послуг фіксованого зв’язку, повідомив про це.

Кого торкнеться подорожчання?

За словами Михайла Шуранова, директора з корпоративних комунікацій компанії «Укртелеком», подорожчають деякі тарифні плани телефонії, а також цілий ряд інших послуг. Причини: зростання витрат на утримання мереж, а також підвищення середнього рівня заробітної плати.

Серед тарифних планів, які значно подорожчають, є, зокрема, популярний тарифний план «Домашній Базовий». У нього входить повний безліміт по місцевого зв’язку, п’ятсот хвилин по міжміській в межах нашої країни, а також триста хвилин для дзвінків на мобільні. Вартість підвищиться з сімнадцяти до ста тридцяти дев’яти гривень в місяць – на двадцять дві гривні.

Також починаючи з нового 2021 року в нашій країні різко подорожчає телебачення, про що повідомили провідні медіагрупи України, включаючи ТОВ «Контент трейдинг» ( «Тріолан») та інших провайдерів. Концерн «1 + 1 media» заявив про перегляд своїх правил співпраці ще з вересня. Лінійна вартість каналів даної групи виросте приблизно на тридцять відсотків. Аналогічні плани висловили також інші медіа-групи. Слід зазначити, що вартість послуг змінюється щорічно. Ціна залежить від вартості телевізійного контенту, який надається медіагрупи і провайдерами, а також від вартості обслуговування необхідної інфраструктури. Виходячи з усього перерахованого, очікується, що вартість послуг для абонентів в наступному році підвищиться на двадцять відсотків.

Як правило, в основному провайдери підвищують ціни на підключення для нових абонентів. Головною причиною цього року стане підвищення роялті від медіагруп. Правда, зазвичай вартість підключення для абонентів підвищується раніше, ніж вартість самого контенту. Такої ж точки зору дотримується, зокрема, Наталія Клітна, голова правління Асоціації правовласників і постачальників контенту (АППК).





На правах реклами