Подати
оголошення

11.01.2021, 14:55

Карасі в сметані: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка

Відомий український кулінарний експерт Євген Клопотенко часто ділиться простими та доступними рецептами з українцями.
Так, кулінар поділився простим та смачним рецептом смажених карасів у сметані.

Смажені карасі у сметані. Фото: Офіційний сайт Євгена Клопотенка
Смажені карасі у сметані. Фото: Офіційний сайт Євгена Клопотенка

Покроковий рецепт приготування карасів:

Карасів (5-8 шт.) Їх потрібно помити, очистити від луски і видалити зябра і нутрощі. Далі треба просушити тушки паперовим рушником, добре посолити і залишити в холодильнику на 1-2 години.

Потім потрібно посолити карасів за смаком і запанірувати в борошні (знадобиться приблизно 20-40 г) і обсмажити їх на пательні з олією по 1 хвилині з кожного боку.

Цибулю пору (½ шт.) Її потрібно нарізати кружальцями. Дно форми для запікання змастити соняшниковою олією і викласти зверху кружальця цибулі.

Далі треба викласти карасів в форму зверху на цибулю. Змішати в мисці 300 г сметани і 200 мл вершків й залити рибу цією сумішшю.

Дрібно порубати зелень (5 гілочок кропу) і 2 зубчики часнику. Посипати часником і зеленню рибу.

Запікати карасів в духовці за температури 160 градусів 20-30 хвилин.

Щасливе Рівне