Ми у Facebook
17.01.2021, 15:00

Як харчуватися під час застуди, щоб допомогти організму швидше відновитися

Не секрет, що під час хвороби апетит значно знижується. Але їсти все одно потрібно. Їжа повинна бути багата вітамінами і мікроелементами,а також легко засвоюваною.
Курячий суп й досі залишається найпопулярнішим блюдом для хворих на грип. Адже в ньому містяться багато амінокислот, які відіграють важливу роль у побудові імунних клітин. До того ж, він легко засвоюється, дає сили і енергію, необхідну організму для боротьби з хворобою.

Так, вчені з Університету штату Небраска довели, що сполуки (карнозин), які містяться в курячому супі допомагають імунній системі боротися з вірусами грипу і застуди на початковій стадії захворювання. Це з’єднання підвищує активність нейтрофілів – білих клітин крові, які захищають від інфекцій.

Цибуля і часник - це супер продукти. Вони є "Антибактеріальні" і "антивірусні". Мед.


Спеції та прянощі (імбир, кориця, коріандр), а також лікарські трави (відвар материнки, липи і м’яти) стимулюють потовиділення.

Продукти, багаті вітамінами, грають важливу роль в підтримці імунітету. А під час хвороби організм активно витрачає вітаміни. Сприяють швидкому одужанню вітаміни А, С, Е. Їх можна знайти в цитрусових, ківі, риб’ячому жирі, морській рибі, мигдалі, лісових горіхах.

Продукти, багаті на флавоноїди, підвищують активність імунної системи. Ці сполуки містяться в м’якій білій підшкірці цитрусових (грейпфрут, апельсин, лимон, лайм).

Продукти, від яких варто відмовитися: жирна їжа, ковбаси, консерви, смажені страви та солодощі. До речі, до заборонених під час грипу продуктів відносяться алкоголь і кава. Вони зневоднюють організм, що тільки послаблює його в період хвороби.


3 швидких рецепти чаю від застуди






На правах реклами