Ми у Facebook
25.01.2021, 14:00

Сценарист з "чорного списку" Голлівуду помер у віці 101 рік

Сценарист з "чорного списку" Голлівуду, номінант на премію "Оскар" за фільм "Підставна особа" (The Front) Волтер Бернстайн помер у віці 101 рік.
Мені було дуже сумно дізнатися, що минулої ночі (22 січня - ред.) помер Волтер Бернстайн - легендарний сценарист і один з великих людей. Йому був 101 рік. Мені страшенно пощастило, що три покоління нашої родини знали його", - написав Родман.

Кар'єра Бернстайна як сценариста була перервана на початку 50-х комісією Палати представників з антиамериканської діяльності, яка внесла його до "чорного списку" Голлівуду, куди включали діячів культури, запідозрених у симпатіях до комунізму.

Протягом десяти років Бернстайн був позбавлений можливості працювати в індустрії під власним ім'ям. Проте він продовжив писати для ТВ, вдаючись до всіляких псевдонімів.

Його занесення у "чорний список" зняв режисер Сідні Люмет, який найняв його в 1958 році для написання сценарію до фільму "Така жінка" (That Kind of Woman, 1959) з Софі Лорен у головній ролі.




Його найяскравіші роботи для кіно присвячені епосі "чорного списку" - "Підставна особа" (The Front, 1976) і "Будинок на Керролл-стріт" (The House On Carroll Street, 1988). За заснований на особистому досвіді сценарій "Підставної особи" Бернстайн в 1977 році став номінантом на премію "Оскар" і приз Гільдії сценаристів США. З 1990-х років писав головним чином для ТВ.

Нагадаємо, у вересні 2020 року помер володар премії “Оскар” за фільм “Піаніст”, британський письменник, драматург і сценарист Рональд Гарвуд.

Про це повідомляє УНН.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ