Ми у Facebook
28.01.2021, 10:41

Як дізнатися, чи користуються сусіди вашим Wi-Fi?

Останнім часом проблеми з "крадіжкою" вай-фаю не мають такої популярності як раніше. Втім, значна частина людей вважає за краще не платити за користування мережею, а користуватися, наприклад, сусідським підключенням. Якщо ви підозрюєте, що ваш WiFi вже не тільки ваш, можете спробувати це перевірити.
1. Перевірте індикатори стану маршрутизатора Wi-Fi.

Це найпростіший спосіб переконатися в наявності "злодія". Для цього слід вимкнути всі гаджети, які користуються домашнім Wi - Fi, і подивитися на світлові індикатори роутера. Якщо до інтернету не підключено ні один пристрій, лампочки не повинні моргати. Якщо ж маршрутизатор вам активно "підморгує", швидше за все, сусіди без будь-яких докорів сумління "юзають" ваш інтернет.

2. Спробуйте додаток-детектив.

Сьогодні існує чимало програм для сканування вашої мережі, згодом надають список підключених пристроїв. Фахівці рекомендують програму WiFi Guard - вона працює швидко і дозволить "порахувати" всіх користувачів, які користуються інтернетом від конкретної "роздачі". Багато хто з сучасних маршрутизаторів Wi-Fi, між іншим, йдуть в комплекті з власними програмами, які допомагають відслідковувати кількість підключених гаджетів. Можна користуватися і ними.

3. Перевіте панель управління роутером.

Для людей, які не дуже розбираються в техніці, цей спосіб може здатися важким. Адже для того, щоб відкрити в браузері панель управління маршрутизатором, треба знати ім'я користувача-адміністратора (за замовчуванням це найчастіше "admin", якщо ви, звичайно, не змінювали), пароль адміністратора і IP-адреса комп'ютера. Лише знайшовши управлінську панель адміністратора, можна буде відкрити карту мережі і побачити всіх користувачів. Втім, від роутера до роутера пошуки панелі управління можуть відрізнятися.

Хтось таки користується вашим Wi-Fi без оплати? Ви можете відключити його двома простими способами.

Перший - вибрати "злодія" в списку підключених пристроїв і відключити його взагалі заблокувати назавжди.

Другий - змінити пароль до мережі. Втім, зверніть увагу: при цьому відключаться і всі ваші гаджети, тому варто бути досить обережними.






На правах реклами