Ми у Facebook
01.02.2021, 19:30

У Рівному можуть з’явитися "розумні" світлофори

Фото ілюстративне

У Рівному планують встановити "розумні" світлофори
У Рівному планують встановити «розумні» світлофори, оснащені системою сканування вулиць та електронного врегулювання потоку. Про це Суспільному розповів заступник міського голови Володимир Дяк.

Як повідомляється, система таких світлофорів враховуватиме як рух автомобілів, так і пішоходів. Окрім встановлення сучасних стаціонарних світлофорів з електронною системою сканування вулиць та врегулювання руху, у Рівному хочуть модернізувати і наявні світлофори. Мета – розвантажити рух транспорту.

Нині місто вивчає системи, які працюють в інших країнах та вже “має цікаві пропозиції та проєкти у цьому напрямку”. Посадовець зазначив, що у міськраді мають на меті запросити та вислухати усіх, хто пропонує послуги з встановлення світлофорів, аби обрати найкращий варіант.

«Є світлофорний об’єкт, у ньому облаштоване все обладнання, яке буде сканувати потік автомобілів. Якщо, скажімо, зліва три автомобілі, а спереду двадцять автомобілів, які будуть в черзі, то зрозуміло, що це є світлофор, який відрегульований для того, щоб продовжити рух цих двадцяти автомобілів. Мається на увазі продовжити час переїзду того чи іншого перехрестя. Це буде враховано і людей, все», – розказав Володимир Дяк.





На правах реклами